Οικονομία

Βρούτσης: Αυξήθηκαν νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας το 2019


Στην για ετήσια έκθεση του συστήματος Εργάνη για το 2019, αναφέρθηκε, με δήλωση του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε: «Θετική η αποτίμηση στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής καταγραφής των ετήσιων ροών απασχόλησης στο «ΠΣ Εργάνη» για το 2019.

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι διαθρωτικές αλλαγές που τολμήσαμε στην αγορά εργασίας, το νέο αυστηρό πλαίσιο καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας με τους αυξημένους ελέγχους και οι αναπτυξιακές προοπτικές αρχίζουν να αποδίδουν στο σύνολο της απασχόλησης και της οικονομίας, με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας.

To 2020 αποτελεί το έτος-ορόσημο της νέας δεκαετίας που ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για τους εργαζόμενους και την Ελλάδα», κατέληξε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η έκθεση, ο αριθμός των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό ανήλθε κατά 3,07% σε σύγκριση με το 2018. Για το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν 4,45% και οι θέσεις απασχόλησης.

Επίσης, διαπιστώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων κατά το 2019 αυξήθηκε κατά 78.391 (ήτοι 4,11%) σε σχέση με το 2018.

Παράλληλα, αυξήθηκε, κατά 5,02%,  ο αριθμός των οι εργαζομένων πλήρους απασχόλησης σε σχέση με το 2018.

Στους νέους εργαζόμενους στην αγορά, το 83,83% απασχολείται με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε σύγκριση με το 2018, ανοδικά κινήθηκε το σύνολο της μισθωτής εργασίας, ομοίως και το ποσοστό πλήρους απασχόλησης κατά 0,6%.

Κλείνοντας σημειώνεται, για το ίδιο χρονικό διάστημα, πως κατέγραψε απώλειες ο αριθμός εργαζόμενων με αμοιβές χαμηλής κλίμακας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις