Οικονομία

Αύξηση της ανεργίας λόγω κορονοϊού βλέπει ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης


Δε θα συνεχιστεί η ανάσχεση της ανεργίας δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Αναφερόμενος στις επιπτώσεις στον τομέα της οικονομίας στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εξηγώντας ότι παρά τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ο ρυθμός αποκλιμάκωσης της ανεργίας θα ανατραπεί.

«Ο προγραμματισμός αποκλιμάκωσης της ανεργίας δεν θα εφαρμοστεί λόγω πανδημίας» είπε αρχικά ο υπουργός Εργασίας απαντώντας την Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) για να προσθέσει σε άλλο σημείο «η περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας που καταγράφεται στον προϋπολογισμό του 2020 ότι θα φτάσει στο 15%, μακάρι να επιτευχθεί, δυστυχώς όμως φοβάμαι ότι θα ανατραπεί λόγω πανδημίας».

Επιπροσθέτως, απαντώντας σε ερωτήσεις των Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ) και Μαρίας Αθανασίου (ΚΚΕ) για τις συνέπειες του κορονοιού στους χώρους εργασίας, ο κ. Βρούτσης επισήμανε: «Η κατάσταση είναι έκρυθμη και τα δύσκολα είναι μπροστά. Η κυβέρνηση βρίσκεται εφ όπλου λόγχη. Δυστυχώς οι όποιες ανακοινώσεις καλύπτουν μόνο ένα διάστημα» εξηγώντας παράλληλα πως παρεμβάσεις που γίνονται έχουν στόχο να μην υπάρχουν κοινωνικές και δημοσιονομικές ανατροπές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα