Αγορές

Βρίσκει “πάτο” η μετοχή της Πειραιώς;


Ενώ η χρηματιστηριακή αγορά παίρνει  καθοδική κατεύθυνση και οι βασικοί δείκτες κινούνται πλέον στο κόκκινο (ΓΔ -0,55%, τραπεζικός -0,75%), στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, που αποτελεί αυτές τις μέρες το “μεγάλο στοίχημα” στο ΧΑ.
  Μετά από δύο διαδοχικά limit down που ακολούθησαν το reverse split και την προσαρμογή τιμής, η μετοχή ξεκίνησε και σήμερα με τρίτο limit down (-29,5%) στα 1,655 ευρώ.  

Στην τιμή αυτή εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον και έγιναν πολλές συναλλαγές, με αποτέλεσμα ο τίτλος να ανακάμψει. Πήγε μέχρι τα 2,028 ευρώ και οι απώλειες της περιορίστηκαν σε 13,5%.
 Εν συνεχεία υπερίσχυσαν οι πωλητές και η μετοχή πήρε πάλι τον “κατήφορο”. Τώρα βρίσκεται στα 1,77 ευρώ, υποχωρώντας κατά 24,5%. Μέχρι στιγμής έχουν αλλάξει χέρια περίπου 1,34 εκατ. τεμάχια.

Χειρότερη είναι η εικόνα στα Παράγωγα, όπου συνεχίζεται η καταβύθιση του Συμβολαίου Ιουνίου, προεξοφλώντας περαιτέρω πτώση της μετοχής.
Η τιμή του Συμβολαί έχει κλειδώσει στο limit down ου(-29,8%) στα 1,53 ευρώ, περίπου 15% χαμηλότερα από την τιμή της μετοχής στη σποτ αγορά.

Εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος όγκος συναλλαγών: Εχουν αλλάξει χέρια 51.120 Συμβόλαια, που αντιστοιχούν σε 5.110.200 μετοχές  - πάνω από 5% της τράπεζας

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα