Αγορές

Βρίσκει ισορροπίες η χρηματιστηριακή αγορά


Εικόνα σταθεροποίησης διαμορφώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στο πρώτο ημίωρο της σημερινής συνεδρίασης. Με εναλλαγές προσήμων και οριακές μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική.

Αναλυτές και στελέχη μεγάλων ΑΧΕ εκφράζουν την άποψη ότι η αγορά βρίσκει ισορροπίες στην περιοχή των 1.235-1.240 μονάδων, που γίνεται τώρα βάση στήριξης και μπορεί να αποτελέσει αφετηρία νέας ανοδικής κίνησης προς τα υψηλά 12μήνου.

"Βαρόμετρο" παραμένουν οι τραπεζικές αγορές, για τις οποίες υπάρχει θετικό κλίμα με καταλύτη το εν εξελίξει placement της Εθνικής και τη σεναριολογία για ανάλογη κίνηση του ΤΧΣ στην Τρ. Πειραιώς.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον διατηρείται και επεκτείνεται σε μεγάλη γκάμα μετοχών όλων των κλάδων και των κατηγοριών κεφαλαιοποίησης.

 Θετική επίδραση από την αγορά ομολόγων. Τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα ενισχύονται και η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί κατά 7 μονάδες βάσης, στο 3,80%.

Ρευστό σκηνικό στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Περίπου 0,45% κερδίζει αυτή την ώρα ο DAX, οριακές μεταβολές σημειώνουν ο FT-100 Λονδίνο και ο γαλλικός CAC40.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧA η συνεδρίαση ξεκίνησε με οριακές μεταβολές στους βασικούς δείκτες και η εικόνα αυτή διατηρείται.

 Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει μικρή άνοδο 0,13% στις 1.240,4 μονάδες.Οριακή (+0,05%) η μεταβολή του FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 3.018,6 μονάδες. Στο +0,27%  ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης ¨΄εγραψε" χαμηλό -0,68%, πήγε ανοδικά μέχρι +0,33% και τώρα κερδίζει περίπου 0,30%. Η Eurobank και η Attica Bank προηγούνται με +1%, Πειραιώς +0,5%, σχεδόν αμετάβλητες Alpha και Optima. Στο κόκκινοΤρ. Ελλάδος -0,7%, Εθνική -0,6%,.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζουν Aegean +2,6%, Σαράντης +1,3%, Motor Oil +1%, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ,  Quest και Jumbo +0,5%.

Στο κόκκινο με τις μεγαλύτερες απώλειες Μυτιληναίιος -0,8%, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ -0,6%, Τιτάν και ΕΛΠΕ -0,3%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα