Χρηστικά

Βρέχει ειδοποιητήρια για ληξιπρόθεσμα από την Εφορία


Απεστάλησαν 50.000 emails από την ΓΓΔΕ

Στο κυνήγι για την είσπραξη κάθε δυνατού εσόδου βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθώς ξεκίνησε η αποστολή emails σε 50.000 φορολογούμενους με παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους από 30 έως 500 ευρώ ο καθένας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 και υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή τους άνω του τριμήνου. Από τη ΓΓΔΕ εξαιρέθηκαν οι οφειλές σε ρύθμιση, σε αναστολή είσπραξης ή εκτέλεσης, οι οφειλές ανεπίδεκτες είσπραξης, καθώς και οι οφειλέτες κάτω των 18 ετών.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της ΓΓΔΕ, δεν τίθεται θέμα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, οι οποίοι θα καλούνται να εισέλθουν στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας (www.gsis.gr) με τους προσωπικούς κωδικούς τους, για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.

Από την άλλη πλευρά, όμως όπως επισημαίνουν αρμόδιοι κύκλοι, σε περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα πληρωμής και ο φορολογούμενος δεν συμμορφώνεται, οι διαδικασίες θα ενεργοποιηθούν. 

Σύμφωνα πάντως με τα τελευταία στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 85 δισ ευρώ και μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το ύψος των οφειλών που θα εισπραχθεί

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις