Άμυνα & Διπλωματία

Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμια - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το Phandom


Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι πιλότοι δεν εγκατέλειψαν το μαχητικό

Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους F-4E Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε νότια της Ανδραβίδας σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν στην περιοχή όπου από την αρχή έψαχναν το Phantom, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου.

Σϋμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστό ως τώρα δεν υπάρχουν ίχνη ότι οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν το F-4E

Τα πρώτα «ίχνη» του μαχητικού F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε στα ανοιχτά της Ανδραβίδας εντοπίστηκαν στην θαλάσσια περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το F-4 ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Στις έρευνες μετέχουν εναέρια και πλωτά μέσα τόσο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και του Λιμενικού Σώματος.

Σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και ένα αεροσκάφος C-130.

Η νέα ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30 διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα