Διεθνή

Βρετανία: Βέτο στη Huawei βάζουν τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί


Δύο από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Βρετανίας «φρενάρουν» τη συμμετοχή των τηλεφώνων της Huawei από τα δίκτυα 5G, ενώνοντας δυνάμεις με άλλους διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς ομίλους.

Προηγήθηκε το «χτύπημα» από τις ΗΠΑ , με το οποίο θα μπορούσε να σταματήσει η κινεζική εταιρεία να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η EE, μέρος του τηλεπικοινωνιακού ομίλου ΒΤ, σχεδίαζε να προσφέρει και τα κινητά τηλέφωνα της Huawei κατά την έναρξη του πρώτου δικτύου 5G στη Βρετανία, την Τρίτη. Ωστόσο, αποφάσισε να μην το κάνει, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η είσοδος της Huawei στη «μαύρη λίστα» της Ουάσιγκτον με τις εταιρείες που απαγορεύεται να συναλλάσσονται με αμερικανικές επιχειρήσεις. Η απόφαση θα μπορούσε να μην αφήνει τη Google να παρέχει μελλοντικές εκδοχές του συστήματος Android στη Huawei.

Και η Vodafone ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συμμετοχή του Mate X της Huawei από τα δίκτυα 5G.

Δύο από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Ιαπωνίας ενημέρωσαν επίσης ότι θα καθυστερήσουν την κυκλοφορία νέου smartphone της Huawei.

Διαβάστε επίσης