Αγορές

Σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές του χαλκού και του σιδηρομεταλλεύματος


Οι τιμές του χαλκού και του σιδηρομεταλλεύματος ανήλθαν σήμερα σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, χάρη στην ισχυρή ζήτηση - κυρίως από την Κίνα - και το αδύναμο δολάριο.

Η τιμή του χαλκού άγγιξε νωρίτερα σήμερα τα 10.253 δολάρια ανά τόνο στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME), ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Φεβρουαρίου του 2011.

Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος έφθασε πρώτη φορά τα 202,65 δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη αναφοράς που καταρτίζει η S&P Platts από το 2008.

Στις αγορές εμπορευμάτων παρατηρείται γενικευμένη ενίσχυση των τιμών όλων των μετάλλων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία και στις κατασκευές. Αιτία, η αναμενόμενη επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης μετά το τέλος της πανδημίας. . Ο δείκτης Bloomberg Commodity Spot που αποτυπώνει τις τάσεις των τιμών έχει σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011

Εκτός από τον χαλκό και το σιδηρομετάλευμα, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τιμών κινείται και ο κασσίτερος, που ξεπέρασε τα 30.000 δολ. ανά τόνο, πρώτη φορά στην τελευταία 10ετία.

Διαβάστε επίσης