Πολιτική

Βούτσης: Ισχυρό ταξικό πρόσημο με καθεστωτική νοοτροπία από πλευράς ΝΔ


Λόγο για τη "συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων που επιφέρει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της Ν.Δ., τη νάρκη που φαίνεται να μπαίνει στον τομέα της Δημόσιας Υγείας αλλά και στην αλλαγή του ρόλου και της οντότητας του ΚΕΘΕΑ μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου" έκανε, μεταξύ άλλων, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Real fm.

Ο Νίκος Βούτσης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «καθεστωτική νοοτροπία» τονίζοντας πως «η κυβερνητική πολιτική, έτσι όπως συνολικά εξελίσσεται, είναι μία συντηρητική αναδίπλωση που ανατροφοδοτείται με τις φοβίες της κοινωνίας και έχει ισχυρό ταξικό πρόσημο.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο προσφυγικό ζήτημα αλλά όπως αποδεικνύεται και στα θέματα της υγείας όπως και στα εργασιακά αλλά επίσης και σε μία ευρεία σειρά θεμάτων. Θα τα συζητήσουμε και στον προϋπολογισμό και στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Καταδεικνύεται λοιπόν ακριβώς πως η ΝΔ, ο συντηρητικός, νεοσυντηρητικός πόλος είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από τον Προοδευτικό πόλο, τον οποίο και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ ως καρδιά της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης της Αριστεράς θα εξυπηρετήσει», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.