Αγορές

Βουτιά στις ασιατικές αγορές λόγω κορονοϊού


Βουτιά κάνουν σήμερα οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις επιπτώσεις από την επέκταση του κορονοϊού στην Ευρώπη και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Οι αγορές παγκοσμίως οδεύουν προς την καταγραφή της χειρότερης εβδομαδιαίας επίδοσής τους από το 2008, όταν η χρηματοοικονομική κρίση βρίσκονταν στο ζενίθ της, και η επιδείνωση της παγκόσμιας απειλής από τον κορονοϊό οδηγεί σε αύξηση των «στοιχημάτων» για μείωση επιτοκίων από τη Fed ακόμα και τον Μάρτιο, προκειμένου να στηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη.

Πέραν των διαταράξεων στον διεθνή ταξιδιωτικό τομέα και τις αλυσίδες προμηθειών, αναπόφευκτη θεωρείται πλέον η οικονομική ζημιά, καθώς κυβερνήσεις ανά τον κόσμο δίνουν εντολή για κλείσιμο σχολείων, για ακύρωση μεγάλων συγκεντρώσεων κλπ προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με πτώση 3,67% στις 21.142 μονάδες. Ο ιαπωνικός δείκτης σε μία εβδομάδα ο Nikkei έχασε 9,6%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων 4 ετών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κάνει «βουτιά» 2,7%

 MSCI all country world index υποχωρεί κατά 0,6% μετά τη χθεσινή του πτώση κατά 3,3%. Από την αρχή της εβδομάδας, ο δείκτης έχει καταγράψει πτώση 9,4%, πλησιάζοντας τις απώλειες-ρεκόρ (9,8%) που είχε καταγράψει τον Νοέμβριο του 2008, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει απώλειες 2,66% στις 2.911 μονάδες, ο δείκτης CSI 2,57% στις 3.979 μονάδες, πτώση 3,35% για τον δείκτη ASX στις 6.511 μονάδες, 3,43% για τον Kospi στις 1.984 μονάδες και 2,67% για τον Hang Seng στις 26.063 μονάδες.

Διαβάστε επίσης