Αγορές

Βουτιά κάνουν τα κρυπτονομίσματα


Βουτιά κάνουν τα κρυπτονομίσματα μετά την κατάρρευση του FTX, με το bitcoin να κινείται σε χαμηλό δύο ετών και μαζί να υποχωρούνσ όλα σχεδόν τα ψηφιακά νομίσματα.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έπεσε έως και τα 15.480 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου του 2020, για να ανακάμψει σύμφωνα με το investing.com, στα 15.782,94 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 2,36% το τελευταίο 24ωρο.

Πτωτική πορεία ακολουθούν το etherum το οποίο υποχωρεί 3,48% στα 1.088 δολάρια, ΒΝΒ χαμηλότερα 1,59% στα 254 δολάρια,

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει χάσει πάνω από 1,4 τρισ. δολάρια σε αξία φέτος, και διαμορφώνονται σε 782,94 δις δολάρια, ενώ σε 9298 υπολογίζονται τα κρυπτο που διαπραγματεύονται αυτή την ωρα.

Το 2022 οι συναλλαγές αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως αποτυχημένα πρότζεκτ και κρίση ρευστότητας, η οποία επιδεινώθηκε από την κατάρρευση του FTX, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια στον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα πουλήσει τα tokens FTT. (ψηφιακά νομίσματα του ανταλλακτηρίου  FTX), σύμφωνα με όσα γράφει το CNBC.

Η κίνηση της Binance προκάλεσε την κατάρρευση της FTX, μιας εταιρείας που κάποτε είχε αποτιμηθεί στα 32 δισ. δολάρια. Η FTX έχει έκτοτε καταθέσει αίτηση πτώχευσης, ενώ χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 477 εκατ. δολαρίων από την FTX, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει μετατραπεί στο ψηφιακό νόμισμα ether.

Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX οφείλει συνολικά 3,1 δισ. δολ. στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές του, με βάση τα δικαστικά έγγραφα τα οποία κατέθεσε η εταιρεία κατά την υποβολή της αίτησης για την κήρυξή της σε χρεοστάσιο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Bitcoin