Αγορές

Βουλιάζει η μετοχή της Πειραιώς, κλειδωμένη στο limit down - Πέφτουν οι τράπεζες


 Βυθίζεται στα... Τάρταρα η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, που επανήλθε σήμερα στο ταμπλό με προσαρμοσμένη τιμή μετά το reverse split και την οριστικοποίηση των όρων της ΑΜΚ.

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης η μετοχή βρίσκεται κλειδωμένη στο limit down (-30%), με ανεκτέλεστη προσφορά περίπου 1,6 εκατ. τεμαχίων, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 3% της τράπεζας.

Η τιμή εκκίνησης ήταν 4,874 ευρώ. Προέκυψε από τον συνδυασμό τελευταίας τιμής κλεισίματος (0,29 ευρώ) και reverse split (16,5 παλιές μετοχές έγιναν μία).

Η μεγάλη πτώση της Πειραιώς επηρεάζει αρνητικά όλη την αγορά και ιδιαίτερα τις τραπεζικές μετοχές. Ο κλαδικός τους δείκτης υποχωρεί αυτ'ή την ώρα κατά 3,30%, ενώ ο Γενικός Δείκτης χάνει 1,30%.

Κατά 3,5% υποχωρεί η Alpha, Εθνική -3%, Eurobank -2,6%, Attica Bank -2%.

 Αρνητική εικόνα σε όλο το ταμπλό,που έχει "κοκκινίσει". Στα εμποροβιομηχανικά Blue chips με θετικό πρόσημο μόνον η Coca-Cola που στηρίζει τους δείκτες με +1,9% και οριακά ο Τιτάν (+0,1%). Με τις μεγαλύτερες απώλειες Ελλάκτωρ -6%, ΟΛΠ -4%,  Φουρλής -2,6%, Μυτιληναίος -2%, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΕΛΠΕ -1,8%

Διαβάστε επίσης