Ελλάδα

Βουλή: Υποβλήθηκε η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2022


Υποβλήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έτος 2022 από την πρόεδρο του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου, Σωτηρία Ντούνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, η 5η κατά σειρά ετήσια Έκθεση που εκδίδει το Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία υπογράφεται από τον πρόσφατα απελθόντα πρόεδρο, Ι.Δ. Σαρμά, περιλαμβάνει μια σειρά από σύντομες και περιεκτικές μελέτες για τα ελεγκτικά και δικαιοδοτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω ανώτατο δικαστήριο και -ειδικότερα- ευρήματα ελεγκτικών εκθέσεων και αποσπάσματα δικαστικών αποφάσεων, επιλεγμένα ώστε να είναι χρηστικά για κάθε κατηγορία αναγνώστη της Έκθεσης και συγχρόνως αντιπροσωπευτικά των ειδικότερων θεμάτων με τα οποία ασχολήθηκε το δικαστήριο.

Η κυρία Ντούνη ενημέρωσε τον κ. Τασούλα ότι «ανά πενταετία οι περιεχόμενες μελέτες θα συγκεντρώνονται και θα κατηγοριοποιούνται θεματικά, εκδιδόμενες σε έναν τόμο, πιθανόν μόνο ψηφιακά, ώστε έτσι να δίνεται μια πιο συστηματική θεώρηση του έργου που επιτελείται».

Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε την κυρία Ντούνη για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και επαίνεσε το «ιδιαίτερα σημαντικό έργο του δικαστηρίου και τη συμβολή του στην ορθή δημοσιονομική λειτουργία του κράτους».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Βουλή