Πολιτική

Βουλή: Πρόταση μομφής κατά Πολάκη κάνει ο Μητσοτάκης- Προς ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας


Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού υγείας, μετά το Πάσχα, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη, κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Στέλιου Κυμπουρόπουλου και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να απαντά πως θα μετατρέψει την πρόταση σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης. από το βήμα της Βουλής, τόνισε: «Ντροπή σας που στηρίζετε σιωπηλά τον κ. Πολάκη. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ στη Βουλή για τον κ. Πολάκη», προαναγγέλλοντας πως η πρόταση μομφής θα κατατεθεί την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει η Βουλή, μετά το Πάσχα.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Οποτεδήποτε ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε υπουργού, εγώ θα τη μετατρέψω σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «επιχειρεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του κ. Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει όπως φαίνεται -καθώς είναι κοντοχωριανός -το ύφος το αψύ των Σφακιανών και θέλει να συζητάμε για αυτό όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε , όχι για την οικονομία που βγαίνει από την κρίση, όχι για τα θαλασσοδάνεια που θέλετε να κουκουλώσετε. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη».

Διαβάστε επίσης