Πολιτική

Βουλή- πρόταση δυσπιστίας: Η ώρα των μονομάχων


Σε κλίμα έντασης, με συνεχείς αντεγκλήσεις, προσωπικές κόντρες βουλευτών και βαρείς χαρακτηρισμούς συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η τριήμερη κοινοβουλευτική "μάχη" ολοκληρώνεται σήμερα με τις  ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία, η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί περίπου στις 4 το απόγευμα.

 «Ναι» στη πρόταση δυσπιστίας είπαν κατά τις δύο πρώτες μέρες της συζήτησης το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25, και η Ελληνική Λύση, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε προχθές στη Βουλή τα αδιάσειστα στοιχεία της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές της ΕΥΠ στις συνομιλίες της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και του Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήρισε ως "εγκέφαλο παρακρατικού μηχανισμού".

Μέλη της κυβέρνησης και κυβερνητικοί που έχουν ανεβεί στο βήμα προσπαθούν να διευρύνουν την ατζέντα της συζήτησης με συνεχείς αναφορές στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, στις δίκες Παππά και Παπαγγελόπουλου, στη σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα του σκανδάλου Novartis, γνωστού με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης» και στην ιστορία της "μικρής Μαρίας" στον Εβρο.

Ολοι τονίζουν με έμφαση ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία  σχέση με τις παρακολουθήσεις - ούτε καν τις γνώριζε.Υποστηρίζοντας ότι η πρόταση μομφής κατατέθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε επίπεδο πολιτικής με τη Νέα Δημοκρατία, υπερασπίζονται ως νόμιμες.τις υποκλοπές συνομιλιών πολιτικών, δημοσιογράφων, βουλευτών, ευρωβουλευτών και ανώτατων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων

Επίσης, συνεχίζουν να επιτίθενται στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, υποστηρίζοντας ότι ενήργησε εκτός πλαισίου και ότι κινείται με κομματικά κριτήρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα