Τουρισμός

Βουλγαρία: Εγκρίθηκε το σχέδιο κοινής δράσης με το υπ. Τουρισμού της Ελλάδας


Το υπουργικό συμβούλιο στη Σόφια ενέκρινε σχέδιο προγράμματος κοινής δράσης μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού της Βουλγαρίας και της Ελλάδας για την περίοδο 2024-2026.

Το σχέδιο προγράμματος αντανακλά τη βούληση των δύο χωρών να ενισχύσουν τις φιλικές τους σχέσεις και να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Τα δύο υπουργεία θα προάγουν την κοινή τους συνεργασία, τόσο στην ανάπτυξη των μορφών τουρισμού με τις μεγαλύτερες δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών, όπως ο ιαματικός, ο πολιτιστικός, ο θαλάσσιος, ο ορεινός, ο οικοτουρισμός κ.ά., όσο και στον τομέα της κατάρτισης του προσωπικού και της συμμετοχής σε κοινά έργα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις κύριες τουριστικές αγορές για τη Βουλγαρία. Το 2022 καταγράφηκαν περισσότερες από 806.000 επισκέψεις Ελλήνων τουριστών στη Βουλγαρία και περισσότερα από 1,3 εκατομμύριο ταξίδια Βουλγάρων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα