Πολιτική

Βουλευτής της ΝΔ δικηγόρος σε fund κόκκινων δανείων και σε πλειστηριασμούς


Μετά την υπόθεση Πάτση που προκάλεσε σάλο και ερευνάται από τη δικαιοσύνη, αποκαλύπτεται ότι άλλος ένας βουλευτής της ΝΔ δουλεύει για λογαριασμό fund κόκκινων δανείων, ασχολούμενος με κυνήγι οφειλετών και κατασχέσεις-πλειστηριασμούς κατοικιών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ενημερωτικών ιστοσελίδων της Κεφαλονιάς, που παραθέτουν και σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, ο κυβερνητικός βουλευτής Κεφαλληνίας Παναγής Καππάτος είναι δικηγόρος της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων doValue, την οποία έχει εκπροσωπήσει σε πολλές δίκες για  έκδοση διαταγών πληρωμής, λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κατασχέσεις πρώτης κατοικ΄΄ιας κλπ.

Τα δημοσιεύματα επιβεβαίωσε και ο Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολλάκης, ο οποίος μίλησε για "νέα περίπτωση Πάτση"

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» ο κ. Πολλάκης προειδοποίησε για νέες αποκαλύψεις, λέγοντας ότι υπάρχει και τρίτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από το Νότιο Αιγαίο, που ασχολείται με εισπρακτικές εταιρείες και funds κόκκινων δανείων.

Το θέμα Καππάτου ανμένεται ότι θα προσλάβει διαστάσεις τις επόμενες μέρες και θα αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης

Επισημαίνεται ότι ο βουλευτής Κεφαλληνίας της ΝΔ είχε βρεθεί στο παρελθόν άλλες δύο φορές στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας.

Η πρώτη φορά που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη ήταν όταν ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης αποκάλυψε διαλόγους, από τους οποίους προκύπτει ότι ο κ. Καππάτος ενημέρωνε τον - καταδικασμένο πλέον - παρουσιαστή, για την πορεία νομοσχεδίου που αφορούσε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Επανήλθε στην επικαιρότητα πριν από μερικούς μήνες, όταν τοπικά μέσα της Κεφαλονιάς αποκάλυψαν ότι - τυπικά νόμιμα - πήρε αποζημίωση 15.000 ευρώ για ζημίες του δικηγορικού του γραφείου την περίοδο της πανδημίας, ενώ λάμβανε κανονικά τη βουλευτική του αποζημίωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα