Πολιτική

Βορίδης: Τα κόμματα δεν έχουν προστασία της ακίνητης περιουσίας τους


Τα κόμματα δεν έχουν προστασία της ακίνητης περιουσίας τους, η οποία είναι εκτεθειμένη σε διαδικασία κατάσχεσης σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι δεν ισχύει η αναλογία που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι οι πολίτες υφίστανται συνέπειες για τα δάνειά τους ενώ τα κόμματα όχι.

 Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Ζαχαριάδη με θέμα "Τα υψηλά χρέη της ΝΔ συνιστούν πρόκληση σε μια περίοδο ακρίβειας, ενεργειακής κρίσης και φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών", ο κ. Βορίδης είπε ότι η εξομοίωση, που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, των δανείων των πολιτών με τα δάνεια των κομμάτων δεν ισχύει, καθώς τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα δεν είναι πολιτικά κόμματα, έχουν διαφορετική και οικονομική και πολιτική λειτουργία. Επισήμανε μάλιστα ότι η ρύθμιση που υπάρχει αφορά στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων και όχι μόνο στη ΝΔ.

Λέτε ότι η Νέα Δημοκρατία πάει και παίρνει από τον κόσμο την πρώτη κατοικία, όταν η ίδια χρωστάει: η Νέα Δημοκρατία δεν έχει, όπως και κανένα άλλο πολιτικό κόμμα, προστασία της ακίνητης του περιουσίας. Τα κόμματα που έχουν ακίνητη περιουσία υφίστανται και είναι εκτεθειμένα σε διαδικασία κατασχέσεως είπε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον κ. Ζαχαριάδη. Επισήμανε επίσης ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα ειδικής προστασίας των επιχορηγήσεων των κομμάτων. Ίσα-ίσα υπάρχει απαγόρευση της εκχωρήσεως και υπάρχουν περιορισμοί στην χρηματοδότηση των κομμάτων είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Καταλήγοντας ο κ. Βορίδης είπε ότι κατανοεί τις δομικές αδυναμίες στην σκέψη της Αριστεράς, ότι «ευτυχώς δεν κάνετε καμία προσπάθεια, να τις ξεπεράσετε [..] και επομένως παραμένετε εγκλωβισμένοι στα στρατηγικά αδιέξοδα σας».

    Από την πλευρά του, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι η ερώτησή του ήταν εάν τα κόμματα έχουν βιώσιμο χρέος. «Και μου λέτε ότι επειδή εγώ είμαι αριστερός έχω ταύτιση του κόμματος με το κράτος. Το δικό μου κόμμα δεν χρωστά, ενώ το δικό σας χρωστά 400 εκατ. ευρώ [...] Τρώτε και πίνετε στην υγειά των κορόιδων [...] Παίρνουνε τα σπίτια, την πρώτη κατοικία, κάνουν κατασχέσεις σε ανθρώπους για 10-5.000 ευρώ ενώ ο συνάδελφος σας ο κύριος Πάτσης, πήρε δάνειο από μία τράπεζα για να πάρει κόκκινα δάνεια στο 1/15 της αξίας τους» ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης και προσέθεσε: Αν μας ακούει κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία να μας πει πότε θα αποπληρωθεί το δάνειο της, διότι, εάν συνεχίσει να έχει αυτή τη δυναμική, το δάνειο γίνεται 500 εκατομμύρια, σε τρία χρόνια. Δηλαδή πόσο νομίζετε ότι μπορείτε να χρωστάτε και ποιος θα πληρώνει τα σπασμένα σας, ρώτησε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα