Πολιτική

Βορίδης: Η ΝΔ, παρά τα όποια λάθη, είναι η μοναδική σοβαρή δύναμη


Το επόμενο βήμα της ελληνικής κυβέρνησης στη μάχη κατά της ακρίβειας, μετά την επιστολή του πρωθυπουργού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο ethnos.gr.

Ειδικότερα, «σε συνέχεια της επιστολής του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, θα υπάρξουν σε συνεννόηση με τους εταίρους μας συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγές στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διασφαλιστούν η ίση μεταχείριση και η προστασία των καταναλωτών από το "καπέλο" που βάζουν στις τιμές οι πολυεθνικές εταιρείες».

Στην προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που σκέπτονται να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας, ο Μ. Βορίδης σημειώνει ότι θα τους έλεγε ότι «η κυβέρνηση έχει ευήκοα ώτα. Με πρώτο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε γυρίσει όλη την Ελλάδα και έχουμε λάβει τα μηνύματα των πολιτών. Γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιους τομείς πρέπει να επιταχύνουμε ή να παρέμβουμε διορθωτικά. Εγώ είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων μας θα υποστηρίξει τη Νέα Δημοκρατία, γιατί αντιλαμβάνεται ότι παρά τα όποια λάθη ή τις παραλείψεις που μπορεί να υπάρχουν μέσα σε 5 χρόνια διακυβέρνησης, είναι η μοναδική σοβαρή δύναμη που έχει ξεκάθαρο και σαφές σχέδιο για τη χώρα, το οποίο υλοποιεί».

Εξ άλλου, συνεχίζει, «η ψήφος διαμαρτυρίας στις συγκεκριμένες εκλογές δεν θα είναι απλά μία χαμένη ψήφος, αλλά και μία επιζήμια ψήφος, καθώς η αντιπολίτευση έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα προσπαθήσει να παρεμποδίσει την κυβερνητική πορεία. Αντίθετα, μία θετική ψήφος ισοδυναμεί με καθαρή εντολή προς την Κυβέρνηση, που θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την πρόοδο που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία ισοδυναμεί με ισχυρή Ελλάδα».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει πως «έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να εκλεγούν εκείνα τα κατάλληλα πρόσωπα, που είναι πρόθυμα να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Ελλάδας. Σκεφτείτε λοιπόν να υπάρχουν βουλευτές, οι οποίοι αντί να υπερασπίζονται το συμφέρον της χώρας και του λαού, αυτοί να πρωταγωνιστούν στην υπερψήφιση ψηφίσματος που ζητά τη διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδος! Δηλαδή να ζητούν να διακόψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, να διακόψει το ΕΣΠΑ. Υπήρξαν, δυστυχώς, τέτοιοι Έλληνες που το έκαναν αυτό, και αυτοί ήταν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα