Πολιτική

Βορίδης: Η αστυνομία θα συνεχίσει να ασκεί νόμιμη βία!


«Η άσκηση νόμιμης βίας είναι αυτό που κάνει η αστυνομία. Φυσικά θα συνεχίσουμε». Αυτή ήταν η τουλάχιστον κυνική απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη σε δημοσιογραφική ερωτηση σήμερα στον ΣΚΑΪ αν «το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», με αφορμή τα τελευταία επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.

Η πλήρης απάντηση του Μ. Βορίδη, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις είναι η ακόλουθη:

«Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας –το λέω γλυκά-. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας. Η άσκηση νόμιμης βίας είναι αυτό που κάνει η Αστυνομία. Φυσικά θα συνεχίσουμε. Θα κάνουμε αυτό».

Με μιά φωτογραφία από τα νιάτα του Μ. Βορίδη στην οποία εμφανίζεται ως στέλεχος τότε της ΕΠΕΝ να κυκλοφορεί με τσεκούρι, απάντησε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος. Στην ανάρτησή του στο facebook υπάρχει και το ακόλουθο σχόλιο:

«Μια μικρή απορία κύριε Βορίδη. Αν απέναντι σε φοιτητές που διεκδίκησαν την διεξαγωγή γενικής συνέλευσης το "ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας", όπως χαρακτηριστικά δηλώσατε σήμερα το πρωί, απέναντι στον νεαρό της φωτογραφίας τι πιστεύετε ότι θα έπρεπε να κάνει η αστυνομία;»