Πολιτική

Βορίδης για την πίτα των 12.000 ευρώ: Τα πληρώνω εγώ!


Μετά τον σάλο που προκάλεσε η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για δέσμευση 12.000 ευρώ, ως δαπάνη εκδήλωσης κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του προσωπικού του υπουργείου, ο υπουργός Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι θα καλύψει ο ίδιος τα έξοδα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα (21/1) στο OPEN TV o Μάκης Βορίδης και σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδης, είπε:
«Eγώ λοιπόν θα κάνω το εξής: Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά».

Η ανάληψη του κόστους της εκδήλωσης από τον υπουργό, επιβεβαιώνεται με ανακοίνωση του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε αυτή αναφέρεται, μεταξύ άλλων,  ότι το ποσό των 12.000 ευρώ αφορά δέσμευση πίστωσης και δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό ύψος της δαπάνης το οποίο ενδέχεται τελικά να είναι μικρότερο.

«Ο Υπουργός επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη προβλέπεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου και ανέφερε την ύπαρξη σχετικού κωδικού για την κάλυψη κοινωνικών εκδηλώσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 

Διαβάστε επίσης