Αθλητικά

Βόμβα Κοντονή για τον τελικό Κυπέλλου. Σφαγή ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό


Στη ματαίωση του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας φέρεται έτοιμος να προβεί ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντωνής ο οποίος υποστηρίζει πως η ΕΠΟ αθέτησε το λόγο της αναφορικά με το τι είχε συμφωνηθεί στις 27/4 για λογαριασμό του εν λόγω ματς.

"Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ στις 27 Απριλίου, τα οποία διασφαλίζουν την ομαλή τέλεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και την κοινωνική ειρήνη, και δεν ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι αύριο, η Πολιτεία θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής καυτηρίασε την επιλογή της ΚΕΔ να μην πλαισιώσει τον Τάσο Σιδηρόπουλο με τους βοηθούς που έχει συνήθως και άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα πρέπει ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναβολής του τελικού του Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Ο Υφυπουργός κατηγόρησε την ΕΠΟ ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, αφού ορίστηκαν Αλεξέας και Πετρόπουλος αντί των Ευθυμιάδη και Κωσταρά) και την προέτρεψε να προχωρήσει στις αλλαγές μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ξέσπασε ένα μπαράζ ανακοινώσεων ενδεικτικό του πολεμικού κλίματος ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. 

Όπως σχολίασε αρχικά η ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η μπόχα και η δυσωδία της διοίκησης Γκιρτζίκη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο εθισμός στην ανομία είναι τόσο μεγάλος, ώστε δεν επέτρεψε στους ανθρώπους που έχουν διασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στα πέρατα της οικουμένης ούτε να σεβαστούν όσα οι ίδιοι συμφώνησαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κύριοι, θα πρέπει να καταλάβετε ότι ο καιρός που μπορούσατε να κάνετε ό,τι γουστάρετε χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν προκαλώντας βάναυσα τη φίλαθλη κοινή γνώμη, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Εχετε τελειώσει και δεν σας το έχουν πει…

Και φυσικά αν νομίζετε ότι η ΑΕΚ θα αποδεχθεί την ύπουλη και εξοργιστικά ανόητη μεθόδευσή σας με τον ετσιθελικό ορισμό των βοηθών του διαιτητή Σιδηρόπουλου που σας είναι βολικοί και εξυπηρετούν τα σχέδιά σας, είστε πολύ γελασμένοι.

Εμείς ως πρόβατα επί σφαγή σε έναν τελικό στον οποίο σκεφτήκατε να αναδείξετε ως πρωταγωνιστές διακεκριμένους θαμώνες των σουιτών του γηπέδου «Καραϊσκάκης» δεν σκοπεύουμε να πάμε. 

Δεν περιμέναμε βεβαίως να αλλάξετε στα τελευταία σας στο ποδόσφαιρο! Περιμέναμε απλώς να δείχνατε τη στοιχειώδη εξυπνάδα, προκειμένου να καταλάβετε ότι τα όργανα της παρανομίας και της ασυδοσίας έχουν αρχίσει να σιγούν!

Σας είναι δύσκολο να κάνετε για μία φορά το σωστό, αλλά πλέον δεν έχετε την ευχέρεια να πράξετε κάτι το διαφορετικό! Συμμορφωθείτε όσο ακόμα είναι καιρός! Ή καλύτερα όσος καιρός ακόμα σας μένει.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ολυμπιακός με σχετική ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Αθλητισμού, σε ευνομούμενη Πολιτεία, δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεται με την παράνομη διοίκηση της ΑΕΚ και τον κρυπτόμενο και «αόρατο» ιδιοκτήτη της και να ακολουθεί τις διαρροές και τις επίσημες ανακοινώσεις της.

Ο κύριος Κοντονής, με τις ωμές παρεμβάσεις του, ευτελίζει τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς, επηρεάζει ευθέως τους διαιτητές και τους αθλητικούς παράγοντες και κάνει τη χώρα μας περίγελο διεθνώς, αλλά και στα μάτια του κάθε σκεπτόμενου Έλληνα πολίτη.

Αν θέλετε να μη γίνει ο τελικός κύριε Κοντονή, να έχετε το θάρρος να τον ματαιώσετε και να πάρετε την ευθύνη.

Λίγο αργότερα από την πλευρά της ΑΕΚ ήρθε η λιτή αλλά αιχμηρή τοποθέτηση: «Κανείς από τη διοίκηση της ΑΕΚ δεν είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα»