Αθλητικά

Βόμβα από ΕΔ/ΕΠΟ για -10 βαθμούς στην ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό Μελισσανίδη


Αφαίρεση 10 βαθμών από την ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό του Δημ. Μελισσανίδη από διοικητικές θέσεις στο ποδόσφαιρο, εισηγείται το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που εξέτασε τις καταγγελίες για παράνομη εμπλοκή προσώπων συνδεόμενων με την ΑΕΚ σε εκλογές ΕΠΣ.

Η εισήγηση διατυπώνεται προς το δικαστικό τμήμα της επιτροπής, το οποίο έχει τρεις επιλογές: Να την αποδεχθεί και να παραπέμψει την υπόθεση σε ακροαματική διαδικασία, να ζητήσει περισσότερα στοιχεία από το ερευνητικό τμήμα, ή να την κρίνει μή επαρκώς τεκμηριωμένη και να την στείλει στο αρχείο.

Ο ερευνητής της Επιτροπής Δεοντολογίας Ανδρέας Αθανασίου έχει συντάξει εισήγηση 65 σελίδων, με την οποία προτείνει να παραπεμφθούν στο δικαστικό τμήμα της επιτροπής η ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Άγγελος Δανιήλ (μέλος της νέας εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ) και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που φέρεται να συνδέεται με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έχει αντιδράσει χαρακτηρίζοντας «αστεία και στημένη» την υπόθεση. Καταγγέλλει μεθόδευση με στόχο να της ασκηθεί πίεση με επίκεντρο τις εκλογές στην ΕΠΟ και τονίζει πως πρόκειται να κινηθεί εναντίον μελών της επιτροπής για την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί, αλλά και για το ότι διέρρευσε το περιεχόμενο της εισήγησης, που είναι απολύτως εμπιστευτικό ώσπου να εκδικασθεί η υπόθεση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις