Πολιτική

Βολές και εκ των έσω για τον νέο Γ.Γ Δημ. Τάξης


 Αντιδράσεις και στο φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί ο διορισμός στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Κώστα Τσουβάλα, αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την τραγωδία στο Μάτι.
 
Είναι χαρακτηριστικός ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Τα Νέα» για την τοποθέτηση: 

«Επιλογή - προσβολή για τους νεκρούς στο Μάτι. Ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κώστας Τσουβάλας, Γενικός Γραμματέας στην Κατεχάκη. Συμμετείχε στη σύσκεψη της ντροπής υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα».
  
Καυστικό άρθρο δημοσιεύθηκε και στον ιστότοπο In.gr - επίσης του ΔΟΛ - με τίτλο: «Πάτε καλά στη ΝΔ; Τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που τα είδε «όλα καλά» στο Μάτι κάνατε γενικό γραμματέα;»

Από τους αντιδρώντες ανασύρεται και δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 31 Ιουλίου 2018, μετά την φονική πυρκαγιά, με την οποία κατηγορείται και ο Κ. Τσουβάλας: 

«Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν μακάριοι να ασκούν τα καθήκοντά τους. Δεν αναφέρομαι μόνο στον ίδιο τον κ.Τσίπρα αλλά ο κ.Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κύρια Δούρου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της αστυνομίας φέρουν μεγάλες ευθύνες. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στη θέση τους, γιατί αύριο μπορεί να κληθούν να διαχειριστούν μια άλλη πυρκαγιά. Και ρωτάω σήμερα. Ποιος Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν άλλη μία φυσική καταστροφή».
 

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδεικνύεται η μικροπολιτική τυμβωρυχία 

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ  σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την τοποθέτηση του Κ. Τσουβάλα κάνει λόγο για απόδειξη της πολιτικής τυμβωρυχίας όσον αφορά την τραγωδία στο Μάτι:
 
«Ο νέος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. στη πρώτη του ομιλία στη παραλαβή του υπουργείου αναφώνησε: « Πότε πια Μάτι. Θα έχουμε ηγεσία στα δύσκολα.»

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε Γ.Γ. του υπουργείου την αποπεμφθείσα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που διαχειρίστηκε την τραγωδία στο Μάτι. Την ίδια ηγεσία την οποία η ΝΔ τότε υποκριτικά καλούσε την κυβέρνηση να αποπέμψει και σήμερα έσπευσε να επικροτήσει.

Τελικά για να τελειώνουμε ας παραδεχθούν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε είναι η μικροπολιτική τυμβωρυχία και η στοχοποίηση της Ρ. Δούρου».
 

Διαβάστε επίσης