Πολιτική

Vodafone: Οι 10 νικητές του World of Difference προσέφεραν στην κοινωνία


Οι νικητές του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, που πραγματοποιήθηκε φέτος για 7η χρονιά, ολοκλήρωσαν την 6μήνη εργασία τους, στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είχαν επιλέξει, μέσω της οποίας είχαν τη δυνατότητα να αφήσουν το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα και να αποκτήσουν παράλληλα πολύτιμη εργασιακή εμπειρία.

Συγκεκριμένα, οι 10 φετινοί νικητές του προγράμματος προσέφεραν με την εργασία τους στην ενίσχυση του έργου των Οργανώσεων: ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Ψυχογηριατρικής Εταιρείας “Ο Νέστωρ”,  Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα”, GIVMED Share medicine Share life, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Ένωσης Κυριών Δράμας, Συλλόγοτ Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης “ΠΕΡΠΑΤΩ”, PRAKSIS, Science For You (SciFy), Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”. 

To Ίδρυμα Vodafone μέσα από το πρόγραμμα Vodafone World of Difference από το 2010, στηρίζει το έργο των κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εμπειρία, πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. 

Έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει προσφέρει απασχόληση σε 54 νέους ανθρώπους, από όλη τη χώρα, καλύπτοντας τον μισθό τους για 6 μήνες, και ταυτόχρονα έχει συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου 49 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, σε 11 πόλεις σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρο και Πρέσπες. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα World of Difference είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://www.vodafone.gr/portal/world-difference-programme. Πληροφορίες για τους Νικητές 2017 στη σελίδα http://www.vodafone.gr/portal/world-difference-2017 και το video στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=wYUs93eKsXM. 

Σύντομα θα ανακοινωθεί η υποβολή συμμετοχών για τον 8ο γύρο του προγράμματος.

Οι Φετινοί Συμμετέχοντες του Vodafone World Of Difference & o Απολογισμός του Έργου τους 

Η Ειρήνη Ζαφείρη είχε υπό την ευθύνη της την υλοποίηση του εκπαιδευτικού Προγράμματος “ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο Σχολείο” γύρω από το ζήτημα της σπατάλης του φαγητού. Στους 6 μήνες της απασχόλησής της, ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε 4.000 Μαθητές Δημοτικού της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το πρόγραμμα, με τη δική της συμβολή, είναι έτοιμο να επεκταθεί και να εφαρμοστεί σε σχολεία, εκτός Αττικής, για το σχολικό έτος 2017-2018. 

Η Μικαέλα Καλδή εργάστηκε ως Ψυχολόγος στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία “Ο Νέστωρ”, όπου υλοποίησε το Πρόγραμμα “Δεν Ξεχνώ τη Μνήμη μου” στους Δήμους Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Πετρούπολης, Βριλησσίων, Ν. Φιλαδέλφειας και Κηφισιάς. Το έργο της, έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 400 ανθρώπους να προβούν σε αξιολόγηση μνήμης στα ιατρεία μνήμης και να ενημερωθούν, μαζί με τους οικείους τους, για τους τρόπους έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της άνοιας.   

Η Ρόζμαρι Καλογερία απασχολήθηκε  ως Εκπαιδεύτρια ατόμων με νοητική υστέρηση στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα. Μέσα από έγκυρα εκπαιδευτικά εργαλεία, κατήρτισε μια ομάδα 8 σπουδαστών με νοητική αναπηρία στο χώρο της εστίασης, με σκοπό την κοινωνική και επαγγελματική τους ενσωμάτωση και αυτονομία.  

Ως Υπεύθυνος Προϊόντος, ο Ηλίας Καρλής σχεδίασε και ανέπτυξε πλατφόρμα για τη διαχείριση των δωρεών / φαρμάκων και των αναγκών των συνεργαζόμενων φορέων, βελτίωσε την ιστοσελίδα του Οργανισμού GIVMED Share medicine Share life και, τέλος, συντόνισε την ομάδα έργου του προϊόντος. Σε αυτούς τους 6 μήνες, η συμμετοχή του οδήγησε στη δωρεά 1.354 κουτιών φαρμάκων, εξοικονόμησε πάνω από 14.000€ σε 38 συνεργαζόμενους φορείς και προσέφερε μηνιαία φαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη σε 450 άτομα. 

Η Ειρήνη Κάππου  συντόνισε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα, διαπολιτισμικότητα” και της αντίστοιχης δράσης “Μια Βαλίτσα Κόσμος” στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. “Η Βαλίτσα ταξίδεψε” 3.000 μαθητές και 140 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε δράσεις στις τάξεις, 345 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε σεμινάρια, 130 εθελοντές που ασχολήθηκαν με το Πρόγραμμα σε 18 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “ΣΥΝ-Πολιτεία” με θέμα “Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες: Συνέργειες και Προοπτικές”.

Η Ελένη Καστώρη είχε την ευθύνη δυο προγραμμάτων, του “Mobile School – Κινητό Σχολείο” και του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου” στην Οργάνωση “Ένωση Κυριών Δράμας”. Το Πρόγραμμα Vodafone World of Difference έδωσε την ευκαιρία σε 15 άτομα της Οργάνωσης, καθώς και σε 24 άτομα άλλων Οργανισμών, να εκπαιδευτούν γύρω από το “Mobile School – Κινητό Σχολείο” σε καταυλισμούς Ρομά, στο Βέλγιο, σε μια εκπαίδευση που διήρκησε 10 ημέρες, με 52 ώρες θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής. Στη συνέχεια, το “Mobile School – Κινητό Σχολείο” πραγματοποίησε 27 παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές της Δράμας, μέσα από τις οποίες επωφελήθηκαν 331 παιδιά και ενήλικες. Αντίστοιχα, 35 παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν το “Κοινωνικό Φροντιστήριο”, ενώ διεξήχθησαν παράλληλες δράσεις με στόχο την ψυχο-κοινωνική ενδυνάμωση και κοινωνικοποίηση παιδιών με χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο.

Ο Φάνης Παπαδημητρίου ανέλαβε την εκπαίδευση ατόμων με κινητικά προβλήματα στο Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης “ΠΕΡΠΑΤΩ”. Στο πλαίσιο του Προγράμματος, εκπαίδευσε 118 άτομα με κινητική αναπηρία) και 542 φροντιστές, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την κοινωνικοποίησή τους και, εν τέλει, τη σταδιακή επανένταξή τους στην εκπαίδευση και την εργασία.

Ο Παύλος Παπαδόπουλος εργάστηκε ως Σύμβουλος Ατομικής Υγιεινής & Ασφάλειας στο πρόγραμμα “Relocation Scheme and Emergency Response” της Οργάνωσης PRAKSIS. Με στόχο την ενημέρωση των προσφύγων σε θέματα ασφάλειας και ατομικής υγιεινής στους χώρους διαμονής τους, καθώς και την εξατομικευμένη ενημέρωση ευάλωτων ομάδων, ο Παύλος ευαισθητοποίησε πάνω από 2.100 άτομα. 

Η Αντιγόνη Πούλου εστίασε στην κοινότητα των τυφλών μέσα από το ρόλο που ανέλαβε, ως Impact Accelerator, στην Οργάνωση Science For You (SciFY). Κατά την περίοδο απασχόλησης της στον οργανισμό, μεταξύ άλλων, σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης, δημιούργησε νέα παιχνίδια για τυφλούς και προσάρμοσε στην αγγλική γλώσσα την έκδοση ενός ελληνικού παιχνιδιού της SciFY. Μέσα από το έργο της ωφέλησε άμεσα 4.000 άτομα (χρήστες πλατφόρμας, συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις κι ενημερώσεις κ.α.), ενώ οι έμμεσα επωφελούμενοι ανέρχονται στους 8.000 (φροντιστές, οικείοι, εκπαιδευτικοί, επωφελούμενοι φορέων κ.α.). 

Ο Κώστας Τσιακούλης πραγματοποίησε σειρά δράσεων για τη βελτίωση της ζωής των οροθετικών ατόμων για λογαριασμό του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”, ως Υπεύθυνος Διεκδίκησης Δικαιωμάτων και Επικοινωνίας. Ανέλαβε την ευθύνη της επικοινωνίας με δημόσιους οργανισμούς και φορείς, και συντόνισε δράσεις και πρωτοβουλίες. Παράλληλα, παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής ενημέρωσης για το HIV και τους τρόπους προφύλαξης, ενώ επιμελήθηκε και επεξεργάστηκε το περιεχόμενο για τα Social Media του Συλλόγου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις