Διεθνή

Β.Μακεδονία: Ψηφίζεται σήμερα η κυβέρνηση Κοβάτσεφσκι


Υπερψήφιση της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, υπό τον νέο πρωθυπουργό Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, αναμένεται σήμερα Κυριακή στα Σκόπια, τελευταία μέρα της συζήτησης των Προγραμματικών Δηλώσεων.

Ο Κοβάτσεφσκι, που διαδέχτηκε τον Ζόραν Ζάεφ τόσο στην πρωθυπουργία όσο και στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), παρουσίασε χθες στην ολομέλεια της βουλής, τα μέλη της νέας κυβέρνησης καθώς και τις προγραμματικές δηλώσεις, με βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού και κομμάτων της αντιπολίτευσης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 21 υπουργούς, από τους οποίους 12 προέρχονται από το SDSM, ενώ έξι και τρεις αντίστοιχα από τα αλβανικά κόμματα DUI και «Alternativa» που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό. Συνολικά οκτώ νυν υπουργοί αποχωρούν από την σημερινή κυβέρνηση, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Νίκολα Ντιμιτρόφ και η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Κατά την ομιλία του ο νέος πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος του είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και αύξηση του ΑΕΠ έως και 5%. Ο ίδιος τόνισε πως οι συνομιλίες με την Βουλγαρία θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, αλλά κανείς δεν πρέπει και δεν θα διαπραγματευτεί για την ταυτότητα του «μακεδονικού» λαού.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα