Πολιτική

Βήμα σύγκλισης από ΣΥΡΙΖΑ- Προσκλήσεις σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση για κοινή δράση στη Βουλή


Ενώ εντείνονται οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς και στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη εσωκομματική μάχη ηγεσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίτευξη συγκλίσεων μεταξύ  των κομμάτων του χώρου, με πρώτο βήμα τη συνεργασία τους στη Βουλή.
Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ και στην Πλεύση Ελευθερίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να συντονίσουν την κοινοβουλευτική δράση τους, προωθώντας από κοινού νομοσχέδια και πολιτικές που θα στηρίξουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και θα ενισχύσουν τη διαφάνεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τα τρία κόμματα να συνδιαμορφώσουν την πρόταση νόμου για ριζική αλλαγή στο πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων. Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μπαίνουν στις δηλώσεις των πολιτικών οι ρυθμίσεις των δανείων τους και να αναρτώνται στη Διαύγεια οι ισολογισμοί και τα χρέη των κομμάτων.

Επίσης, είναι κατατεθειμένη η πρόσκληση να στηρίξουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και για τη φορολογία (μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, γενική μείωση ΦΠΑ, μείωση ΕΦΚ σε καύσιμα, φοροελαφρύνσεις, κατάργηση προκαταβολής φόρου, φορολόγηση 90% στα υπερκέρδη τραπεζών και διυλιστηρίων κλπ.).

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει επίσης κοινή στάση των προοδευτικών κομμάτων στα ν/σ για τη φορολόγηση των επαγγελματιών, τη στεγαστική πολιτική, την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα