Άμυνα & Διπλωματία

Βγάζει το στόλο η Τουρκία για την άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα"


Βγάζει το στόλο η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο για την αεροναυτική άσκηση "Μavi Vatan" η οποία όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα θα διεξαχθεί από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου.

Κατά την πάγια τακτική της η Τουρκία ανακοινώνει ότι στην άσκηση συμμετέχει σχεδόν το σύνολο του στόλου που έχει διαθέσιμο. Έτσι ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχουν 87 πλοία, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα με έμφαση στις κοινές επιχειρήσεις και όπως αναφέρεθηκε χαρακτηριστικά "θα δοκιμαστούν οι δυνατότητές των μονάδων για κοινές ναυτικές επιχειρήσεις με στόχο την αύξηση της ετοιμότητας μάχης τους".

Θα συμμετάσχουν επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως στόχοι, ενώ θα πραγματοποιούνται και πυροβολισμοί προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικό περιβάλλον επιχείρησης.

Οι Τούρκοι έχουν αναγάγει την άσκηση "Μavi Vatan" στη μεγαλύερη άσκησή τους, καθώς συνοδεύει το αφήγημα της "Γαλάζιας Πατρίδας", ήτοι της επέκτασης των τουρκικών συμφερόνται στη Μεσόγειο σε πρώτη φάση

Παράλληλα το ωκεανογραφικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Τσεσμέ» πλέει σε διεθνή ύδατα ανάμεσα στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο και φέρεται να ξεκίνησε τις εργασίες του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης