Πολιτική

Βερναρδάκης: Το ΚΙΝΑΛ να ξαναδεί τη στάση του για τον εκλογικό νόμο


Να επανεξετάσει τη θέση του για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική προτρέπει ο υπουργός Επικρατείας, το Κίνημα Αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης τόνισε: «Δημιουργούμε μία νέα αρχιτεκτονική στο πολιτικό και εκλογικό σύστημα, με δημοκρατία και περισσότερα δικαιώματα, την οποία θα υπερασπιστούμε».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε την Φώφη Γεννηματά, να επανεξετάσει τη στάση της στον εκλογικό νόμο, ιδίως τώρα που προχωράει η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, σημειώνοντας: «Τίθεται ένα κεντρικό ερώτημα μετά την ομιλία της κ. Γεννηματά. Το 2016, όταν αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο και φέραμε την απλή αναλογική, το επιχείρημα που δεν ψήφισε τότε την απλή αναλογική ήταν μη κατάτμηση τότε των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Σήμερα, η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών είναι πραγματικότητα και η πρόκληση για το Κίνημα Αλλαγής είναι αν θα έπρεπε να ξαναδεί τη στάση του απέναντι στην απλή αναλογική και τον εκλογικό νόμο».

«Πέρα από το ότι είναι προσχηματικά όσα λέει, και κινούνται στα όρια του βερμπαλισμού, θα δικαιώσει όσους είναι καχύποπτοι και θεωρούν αυτό το μόρφωμα, το Κίνημα Αλλαγής, μία απλή πολιτική ουρά της πιο σκληρής δεξιάς νεοφιλελεύθερης παράταξης, που είναι η ΝΔ», κατέληξε.