Πολιτική

Βελόπουλος σε κυβέρνηση: Αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας


Η κυβέρνηση απέτυχε στο ζήτημα της πανδημίας, ανέφερε , μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη και την ιατρική εκπαίδευση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αποτύχατε πλήρως στην διαχείριση της πανδημίας. Τα Lockdown επέφεραν ζημιά 40 δις ευρώ στην οικονομία ενώ έβλαψαν και την ψυχική υγεία των πολιτών», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τον Ιούνιο σταμάτησαν να δημοσιεύονται στοιχεία για το ποσοστό των διασωλημένων εμβολιασμένων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ (κατάθεση εγγράφου στα πρακτικά) για τα συνολικά ποσοστά θανάτων την περίοδο από Ιούνιο έως και την 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι που κατέληξαν ήταν σε ποσοστό 24,6% και οι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 75,4%! Δηλαδή οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν σε υψηλότερο ποσοστό, αναλογικά με το ποσοστό τους ως προς τον γενικό πληθυσμό. Και μην αρχίσετε τις δικαιολογίες για το ένα, το δεύτερο, το τρίτο εμβόλιο. Πείτε μας εδώ τώρα πόσα εμβόλια χρειάζεται να κάνει κάποιος για να γλιτώσει από τον covid;

Με την τακτική που ακολουθήσατε μήπως ανακόψατε τους θανάτους; Όχι. Δεν τους ανακόψατε. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις 15 χειρότερες χώρες του κόσμου σε ποσοστό θανάτων από covid ανά πληθυσμό, βάσει επίσημων στοιχείων και παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες υπάρχει επιεικέστερος τρόπος μέτρησης. Η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αντικειμενική και η κατρακύλα διαρκής», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό, ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για «προδοσία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «μπαίνουν στο ίδιο κάδρο»." Δεν θέλατε την εξεταστική επιτροπή για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ προ ημερών συλλειτούργησαν μητροπολίτες και ιερωμένοι Σκοπιανοί στο Διδυμότειχο και τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Χαρακόπουλος πήγε στο 'Αγιο Όρος και πήρε μαζί του τον βουλευτή του κοινοβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας, τον κ. Μίλε Ταλέσκι. Εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο της Φλώρινας το καταστατικό του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος είπε πως η Ελληνική Λύση έχει δικαιωθεί για τις θέσεις που υποστήριξε στο θέμα της ενέργειας.

«Σας είπαμε να μην επιβάλετε κυρώσεις στη Ρωσία, ότι οι ΗΠΑ, με τις κυρώσεις που επιβάλλουν κατά της Ρωσίας, ουσιαστικά ρημάζουν τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Τώρα βγαίνει το POLITICO και δημοσιεύει άρθρο που λέει ότι οι Ευρωπαίοι είναι ώρα να καταλάβουν τι τους έκανε ο Μπάϊντεν. Μιλά για υποχθόνιο σχεδιασμό των Αμερικανών με στόχο την πλήρη καταστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας και την αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης, με δούρειο ίππο την ουκρανική σύγκρουση. Δικαιωθήκαμε εμείς και το ΚΚΕ που τηρήσαμε στάση εθνική πατριωτική υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και όχι των αμερικανικών ή των γερμανικών ή άλλων», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Υγεία