Με κριτική στα κόμματα εξουσίας, όπως τα χαρακτήρισε, για το περιεχόμενο του πολιτικού λόγου που χρησιμοποιούν, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας, για τα ΑΕΙ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
«Η έλλειψη πολιτικού λόγου, οδηγεί στην χυδαιότητα», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Έρχεται Αρμαγεδώνας από τον Σεπτέμβριο και εμείς ασχολούμαστε με τη δήλωση Βερναρδάκη, με τη δήλωση του οποιουδήποτε, που ξεπερνάει το όριο της πολιτικής λογικής και περνάει στο όριο της προσβολής».
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου υποστήριξε πως επί χρόνια επιχειρούνται αλλαγές στο σύστημα της παιδείας αλλά τα προβλήματα δεν πρέπει να αντιμετωπισθούν από την κορυφή αλλά από τη βάση.
«Αν θέλαμε να λύσουμε τα προβλήματα της Παιδείας έπρεπε να βγει σήμερα η υπουργός Παιδείας και να πει «καταργούμε τις παρατάξεις και τον κομματισμό στο ελληνικό Πανεπιστήμιο»», είπε.
Κατηγόρησε ακόμη τα κόμματα που κυβέρνησαν ότι το σύστημα που οικοδόμησαν εξήντα χρόνια κατέρρευσε και γι' αυτό το λόγο έρχονται κάθε χρόνο σχέδια νόμου για αλλαγές στην παιδεία. Πρόσθεσε δε ότι αν η Ελληνική Λύση κυβερνήσει θα ξεκινήσει από το δημοτικό σχολείο, μαθήματα εκμάθησης των αρχαίων ελληνικών.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην «υπόθεση Λιγνάδη» και υποστήριξε ότι «ο κ. Λιγνάδης, ως ύποπτος για τη διάπραξη βιασμών ήταν στη φυλακή αλλά ως ένοχος για δυο βιασμούς κυκλοφορεί ελεύθερος» και διερωτήθηκε σε ποια χώρα θα συνέβαινε αυτό και υποστήριξε ότι υπάρχει θέμα δημοκρατίας στη χώρα «γιατί η κάθε κυβέρνηση ελέγχει τους αρμούς της Δικαιοσύνης».
Ο κ. Βελόπουλος, επανέλαβε τις θέσεις του για το ενεργειακό λέγοντας ότι η Ελληνική Λύση «από το 2020 έλεγε να μην κλείσουν οι λιγνίτες. Τους κλείσατε και τώρα δεν μπορείτε να τους ανοίξετε. Με τι θα ζεσταθούμε;», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έρχεται καταστροφή και εσείς δεν το καταλαβαίνετε».
Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στα θέματα της οικονομίας και στις αυξήσεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «θεατή».