Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τον τελευταίο χρόνο της ζωής της πάλεψε με τον καρκίνο, αποκαλύπτει βιβλίο


Η βασίλισσα Ελισάβετ πάλεψε κρυφά με τον καρκίνο τον τελευταίο χρόνο της ζωής της, ισχυρίζεται σε ένα νέο βιβλίο φίλος του πρίγκιπα Φίλιππου.

Στη βιογραφία με τίτλο Elizabeth: An Intimate Portrait, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου, ο συγγραφέας και φίλος του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, Gyles Brandreth, υποστηρίζει ότι η αείμνηστη μονάρχης έπασχε από μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών, το πιο κοινό σύμπτωμα του οποίου είναι ο πόνος στα κόκαλα.

Σημειώνεται οτι πιστοποιητικό θανάτου της, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, κατέγραψε επίσημα την αιτία θανάτου της ως «γήρας».

«Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος - καρκίνο του μυελού των οστών - που θα εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους και εκείνα τα "θέματα κινητικότητας" που μας έλεγαν συχνά τον τελευταίο χρόνο της ζωής της. Το πιο κοινό σύμπτωμα του μυελώματος είναι ο πόνος στα οστά, ιδιαίτερα στη λεκάνη και τη μέση, και το πολλαπλό μυέλωμα είναι μια ασθένεια που προσβάλλει συχνά τους ηλικιωμένους» γράφει ο Brandreth, σύμφωνα με τη Sun.

Παράλληλα, ο Brandreth, ο οποίος κατέχει μια μοναδική θέση ως φίλος και βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, αποκαλύπτει ότι η βασίλισσα είχε δηλώσει πως θέλει να συνεχίσει να απασχολείται με πράγματα, καθώς αυτό τη βοηθούσε να αντιμετωπίσει την απώλεια του επί 73 χρόνια συζύγου της Φίλιππου τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα λόγια της τότε δούκισσας της Κορνουάλης και νυν βασιλικής συζύγου Καμίλα, που μίλησε επίσης στον συγγραφέα, η πεθερά της ήταν απλώς «ασταμάτητη».

Παράλληλα, σύμφωνα με το βιβλίο, η αείμνηστη μονάρχης ήταν μια στοργική μητέρα, αλλά ήταν πρόθυμη να πάρει σκληρές αποφάσεις όταν χρειαζόταν, όπως απέδειξε και στην περίπτωση του «αγαπημένου παιδιού», της πρίγκιπα Άντριου.

Αν και διατήρησε την «εμπιστοσύνη» της στον δεύτερο γιο της, δεν δίστασε να του αφαιρέσει τα βασιλικά προνόμια μετά την καταστροφική συνέντευξή του στον Τζέφρι Έπσταϊν το 2019.

H βασίλισσα Ελισάβετ, ωστόσο, σκοπίμως επέτρεψε να φωτογραφηθεί κατά τη διάρκεια ιππασίας με τον Άντριου στο πάρκο του Ουίνδσορ την επόμενη μέρα αφότου τον απάλλαξε από τα βασιλικά του καθήκοντα για να δείξει την προσωπική της υποστήριξη. Ήταν, επίσης, υπέρ της εμφάνισής του στο πλευρό της στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Η βασίλισσα ήταν πάντα διακριτική και ποτέ δεν έλεγε περισσότερα από τα απολύτως απαραίτητα. Όταν ο Άντριου διηγήθηκε στη μητέρα του όλη τη θλιβερή ιστορία της φιλίας του με τον κατάδικο παιδόφιλο Έπσταϊν, εκείνη άκουσε προσεκτικά και απάντησε με μια λέξη. «Ενδιαφέρον».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις