Τράπεζες

Β. Ράπανος: Σημαντικά βήματα προόδου στην εταιρική διακυβέρνηση της Alpha Bank


Υψηλό ποσοστό ανεξάρτητων μελών και συμμετοχή γυναικών άνω του 30% στο Δ.Σ.

Στα σταθερά και ουσιαστικά βήματα προόδου που έχει κάνει η Τράπεζα τα τελευταία τρία χρόνια για την ενίσχυση της εταιρικής της διακυβέρνησης αναφέρεται ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, κ. Βασίλειος Ράπανος, σε σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο LinkedIn, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας, στις 22 Ιουλίου.

Ένα από τα πιο διαφοροποιημένα Διοικητικά Συμβούλια στην Ελλάδα με 61% ανεξάρτητα μέλη

«Το 2019 ξεκινήσαμε ένα φιλόδοξο ταξίδι για την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης, θέτοντας ως μέτρο σύγκρισης τα διεθνή πρότυπα βέλτιστων πρακτικών», σημειώνει ο κ. Ράπανος, υπογραμμίζοντας πως τρία χρόνια αργότερα, οι πυλώνες εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας έχουν ενισχυθεί σημαντικά και σε διάφορα επίπεδα, καθώς, μεταξύ άλλων, η Τράπεζα διαθέτει «ένα από τα πιο ανεξάρτητα και διαφοροποιημένα Διοικητικά Συμβούλια στην Ελλάδα, με την αναλογία των ανεξάρτητων Μελών να βρίσκεται στο 61% και μόνο 2 από τα Μέλη να είναι Εκτελεστικά. Η διαφοροποίηση είναι επίσης εμφανής όσον αφορά στις δεξιότητες και στη διεθνή εμπειρία των Μελών σε μεγάλο εύρος τομέων σχετικών με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα». 

Υψηλή η εκπροσώπηση των γυναικών στο Δ.Σ., αναμένεται να υπερβεί το 30% στην αυριανή ΤΓΣ

Εξαιρετικής σημασίας είναι η πρόοδος που έχει επιτύχει η Τράπεζα στην εκπροσώπηση γυναικών στο Διοικητικό της Συμβούλιο, η οποία έχει αυξηθεί από 8% το 2019 σε 23% σήμερα, με 2 πολύ αξιόλογες γυναίκες να προεδρεύουν σε Επιτροπές του, ενώο Πρόεδρος του Δ.Σ. της AlphaBank, προαναγγέλλει, επίσης, ότι «στην επερχόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων θα προτείνουμε η εκπροσώπηση των γυναικών να υπερβεί το 30%».

Ο κ. Ράπανος κάνει, επίσης, αναφορά στο νέο πλαίσιο και στις πολιτικές αποδοχών που εκσυγχρονίστηκαν προκειμένου να εναρμονιστούν με τα συμφέροντα των Μετόχων αλλά και στην υιοθέτηση του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης. «Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις στη διακυβέρνηση, για να βελτιώσουμε την εποπτεία των θεμάτων ESG, με τη θέσπιση μίας νέας διοικητικής δομής δύο επιπέδων, σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και βελτιώνουμε συνεχώς τη διαφάνεια και τις δημοσιοποιήσεις προς τα ενδιαφερόμενα μέρη μας αναφορικά με όλα τα θέματα που άπτονται των κριτηρίων ESG» προσθέτει, για να καταλήξει ότι«στόχος μας ως Τράπεζαείναι να λύνουμε προβλήματα των πολιτών και του πλανήτη επικερδώς, και όχι να κερδοσκοπούμε προκαλώντας προβλήματα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Alpha Bank