Πολιτική

Βασιλειάδης: Το πρώτιστο καθήκον απέναντι στο λαό είναι η αλήθεια


«Το πρώτιστο καθήκον απέναντι στις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, απέναντι στον ελληνικό λαό, είναι η αλήθεια», δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο «Action 24».

«Δυστυχώς οι κινήσεις που έχουμε δει μέχρι τώρα δεν μας κάνουν αισιόδοξους για τη διερεύνηση των πραγματικών ευθυνών και των πραγματικών αιτιών της τραγωδίας», υποστήριξε, σχολιάζοντας ότι «αυτό που βλέπουμε από την κυβέρνηση είναι η λογική του ‘για όλα φταίνε οι άλλοι εκτός από το διοικητή της χώρας'». Σχολίασε ότι «η κυβέρνηση συγκρότησε μία δήθεν υπερκομματική επιτροπή, βάζοντας πρόσωπα ελεγχόμενα να ελέγξουν τους εαυτούς τους».

Ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι «παρακολουθήσαμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», καθώς «εδώ και δύο χρόνια οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο στέλνουν εξώδικα, φωνάζουν, προειδοποιούν ότι θα έχουμε αυτήν την κατάληξη, ότι θα έχουμε ένα μοιραίο ατύχημα». «Οι διοικήσεις και η κυβέρνηση κώφευαν», υπογράμμισε. «Το αποκορύφωμα ήταν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όταν σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, ο κ. Καραμανλής, φώναζε ότι αυτά είναι ψεύδη κι ότι ο σιδηρόδρομος είναι σε τέλεια κατάσταση», ανέφερε. Επιπλέον σχολίασε ότι «αν δεν συνέβαινε το δυστύχημα, την επόμενη μέρα ήταν προγραμματισμένη μια κυβερνητική φιέστα στη Θεσσαλονίκη για την τηλεματική στο σιδηρόδρομο, μια φέστα στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινίαζε δεν ξέρουμε ακριβώς τι…».

Αναφερθείς στην τηλεδιοίκηση, είπε ότι «υπήρχε δευτερογενές κέντρο τηλεδιοίκησης στην Καρόλου, το οποίο έκλεισε το 2020». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο με μονή γραμμή, με συμβάσεις προβληματικές μετά από έλεγχο της ΕΔΕΛ και των διεθνών οργανισμών» και «καταφέραμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο διπλής κατεύθυνσης, το οποίο έπρεπε να ολοκληρωθεί για να μπουν τα άλλα συστήματα». «Να δούμε και το ζήτημα των εργαζομένων στον ΟΣΕ. Όπως να δούμε και πώς προσλήφθηκε ο συγκεκριμένος σταθμάρχης στον οποίο θα φορτώσουν τα πάντα, με ποια κριτήρια και ποια προσόντα έγινε η πρόσληψή του», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα