Αθλητικά

Βασιλειάδης: Δεν θα γίνει ο αγώνας της Κυριακής - Να γίνει συζήτηση για να βρεθεί μια λύση


Αρνητική τροπή πήρε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στο ελληνικό μπάσκετ, με αποτέλεσμα να μην γίνει ο αγώνας της Κυριακής.

Γιώργος Σκινδήλιας και Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχαν έντονο επεισόδιο που δυστυχώς γενικεύθηκε, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να αποχωρήσει από την αίθουσα έξαλλος καταγγέλλοντας ότι τον απείλησε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, και εν συνεχεία τον απώθησε ο ιδιοκτήτης της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ, Γιώργος Αγγελόπουλος, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, να μην κάνει κάτι.

Στη συνέχεια, η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατήγγειλε πως ο Γιαννακόπουλος έφτυσε τον Σκινδήλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την σύσκεψη, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε στείλει μήνυμα και προειδοποίηση ότι "όποιος φύγει αναλαμβάνει και την ευθύνη".

Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Αθλητισμού κανείς δεν πρόκειται να πάει στο ΣΕΦ την Κυριακή (17/3) για λόγους ασφαλείας και έτσι το φύλλο αγώνα θα κλείσει στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Από την πλευρά της, η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ έδειξε να μην την ενδιαφέρουν οι συνέπειες, περιμένοντας πλέον την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, αφού η μη διεξαγωγή του ντέρμπι είναι με δική της υπαιτιότητα.

Γιώργος Βασιλειάδης: Υπάρχει βούληση από όλους για να διαφυλαχτεί το άθλημα

"Έγινε μία συζήτηση που προφανώς δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο. Το θέμα είναι η κοινή συνισταμένη για να επανασχεδιάσουμε τους βασικούς κανονισμούς που οδηγούν σε διαφωνία. Το ματς της Κυριακής δεν αναβάλλεται, δεν θα γίνει. Δεν μπορούσαμε να έχουμε δέσμευση από κοινού γιατί έλειπε ο επικεφαλής. Παρ' όλα αυτά περιμένουμε", ανέφερε μετά το πέρας της σύσκεψης ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: "Δεν θέλω να αναφερθούμε σε τίποτα άλλο που θα ρίξει λάδι στη φωτιά" και τόνισε: "Προφανώς υπάρχουν διαφωνίες. Δεν λύθηκε το ζήτημα αυτό. Προφανώς υπάρχουν και πολλές διαφορετικές απόψεις. Για τα θέματα της διαιτησίας και τη δομής της δεν έχω περιθώριο παρέμβασης. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι με τέτοιες πρωτοβουλίες να μπορέσω να βρούμε λύσεις. Ξαναλέω παρά τις εντάσεις το θέμα είναι ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων πως πρέπει να βρεθει μία λύση".

Για την ατάκα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που θεωρεί στημένη την επίθεση εις βάρος του είπε: "Στημένο από ποιον; Υπήρξαν εντάσεις που δεν υπάρχει λόγος να τις αναπαράγουμε. Πριν τις εντάσεις υπήρξε απόφαση να βάλουμε πέντε κανόνες για το πως θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα"και κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει βούληση από όλους για να διαφυλαχτεί το άθλημα. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να μας ενδιαφέρει το άθλημα και θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση", ενώ για το εάν θα υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός είπε: "Ό,τι λέει ο κανονισμός. Δεν συζητήθηκε αυτό στη σύσκεψη. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να ξεκινήσει το επόμενο σε στέρεες βάσεις".

Για το τι τον κάνει να πιστεύει πως οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα συζητήσουν, είπε: "Κανείς δεν έχει εναλλακτικές. Αν μου ζητηθεί η παρουσία μου ως θεματοφύλακας σε μόνιμη βάση, θα το κάνω".