Ελλάδα

Βαρύς φόρος αίματος στην άσφαλτο τον Νοέμβριο


 Μεγάλος ήταν τον περασμένο μήνα ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων και των θυμάτων τους, εξαιτίας της επιπολαιότητας των περισσότερων οδηγών και της ελλειπούς τήρησης των κανόνων οδικής ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, κατά το μήνα Νοέμβριο 2019, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 512 τροχαία ατυχήματα με 598 παθόντες και πιο συγκεκριμένα: 
13 θανατηφόρα με 13 νεκρούς,
17 σοβαρά με 17 σοβαρά τραυματίες,
482 ελαφρά με 568 ελαφρά τραυματίες.
Σύμφωνα με την Τροχαία, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η απρόσεκτη και βιαστική οδήγηση , η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και οτι αρκετοί πεζοί δεν τηρούσαν τους κανόνες κυκλοφορίας.

Αξίζει να τονιστεί οτι η έλλειψη χρησιμοποίησης προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των ελέγχων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν -24.554- παραβάσεις από τις οποίες -699- σε βαθμό πλημμελήματος.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν:
487 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 75 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
2.435 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
264 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
469 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
708 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
960 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Διαβάστε επίσης