Πολιτική

Βαρουφάκης: Τα νοσοκομεία σήμερα έχουν λιγότερους ανθρώπινους κα πόρους από πριν την πανδημία


Τη διαπίστωση ότι τα νοσοκομεία της χώρας εμφανίζουν κοινή εικόνα ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επανέλαβε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με την Ένωση Γιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Χαρακτήρισε καταπληκτικό το νοσηλευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας του Έβρου, σημειώνοντας πως ενώ μπορεί να κάνει εξειδικευμένες επεμβάσεις αδυνατεί να σηκώσει το βάρος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, λόγω της έλλειψης προσωπικού. «Σήμερα εδώ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης διαπιστώσαμε ακριβώς τα ίδια που διαπιστώσαμε χθες στο νοσοκομείο των Σερρών, της Καβάλας… Τα νοσοκομεία μας σήμερα είναι λιγότερο στελεχωμένα, είναι λιγότερο θωρακισμένα, έχουν λιγότερους ανθρώπινους και μη ανθρώπινους πόρους, απ' ό,τι είχανε πριν από την αρχή της πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για «έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού αυτής της κυβέρνησης».

Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για υποβάθμιση από επιλογή του δημόσιου συστήματος υγείας. «Είναι επιλογή της κυβέρνησης η εξουθένωση των γιατρών και των νοσηλευτών, είναι επιλογή της κυβέρνησης η συρρίκνωση του δημόσιου νοσοκομείου, υπέρ των κλινικαρχών, υπέρ της ρευστοποίησης της μισθωτής εργασίας. Οι άνθρωποι αυτοί σε λίγο θα δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις, θα μπουν ιδιώτες μέσα στο νοσοκομείο, θα σταματήσει να είναι αποκλειστική η απασχόληση των γιατρών […] Η Μητσοτάκης Α.Ε. λειτουργώντας ως εντολοδόχος των κλινικαρχών και του μεγάλου κεφαλαίου συρρικνώνει τη δημόσια υγεία» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Αλεξανδρούπολη ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, θα συναντηθεί το μεσημέρι με το ΔΣ του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και το απόγευμα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις στο Επιμελητήριο Έβρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα