Πολιτική

Βαρουφάκης: Ο χιονιάς, η πανδημία, η ακρίβεια, ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα


«Ζούμε μέρες κατάρρευσης ενός μεγάλου ψέματος. Ο χιονιάς, η πανδημία, η ακρίβεια ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα ότι, δήθεν, ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα», υπογραμμίζει σε σημερινή του παρέμβαση ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως αναφέρει, «όσο ο καιρός είναι καλός, οι ολιγάρχες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους επιδίδονται τέλεια στο να μαζεύουν διόδια, διόδια, διόδια». «Το πρώτο χιόνι όμως ξεσκεπάζει την ανικανότητά τους. Αντίθετα με τους δήμους και τις περιφέρειες που κράτησαν δυσδιάβατους δρόμους ανοικτούς, οι ολιγάρχες τους έκλεισαν. Πρόκειται για επικερδή ανικανότητα. Όσο ήσασταν εγκλωβισμένοι, σκεφτήκατε το εξής απλό; Ότι το να σας απεγκλωβίσει ο ιδιώτης που νέμεται το δρόμο αποτελεί κόστος για αυτόν. Κάτι που βέβαια δεν ισχύει για τον κρατικό μηχανισμό!», συνεχίζει και προσθέτει:

«Το ίδιο με τον Covid. Με το που μας χτύπησε η πανδημία, οι κλινικάρχες έτρεξαν να κρυφτούν -την ώρα που οι κακοπληρωμένοι, απαξιωμένοι, παρατημένοι άνθρωποι του ΕΣΥ έπεσαν στη μάχη της προστασίας των πολιτών. Το ίδιο και με την ακρίβεια: Με το που αυξάνεται το κόστος ενέργειας ή των πρώτων υλών, σουπερμαρκετάδες και το καρτέλ παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος κάνουν πάρτυ ανατιμήσεων πολύ πάνω από την αύξηση του κόστους. Και μέσα στην παραζάλη των κερδών τους, κλείνουν και τις εθνικές οδούς στον χιονιά αυξάνοντας κι άλλο τα μεταφορικά κόστη - με αποτέλεσμα, την επομένη, να αυξήσουν κι άλλο τα ποσοστά κέρδους τους στα σουπερμάρκετ».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα