Πολιτική

Βαρουφάκης: Δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης. Πρέπει να χτυπηθεί το ολιγαρχικό κατεστημένο


Το ΜέΡΑ25 θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, αλλά ο ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Βαρουφάκης τονίζει ότι «δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης», πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα.

Χρειάζεται «μομφή στην ολιγαρχία» αναφέρει σε δήλωσή του από την Κούβα, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη,

«Σε οποιαδήποτε χώρα ο πρωθυπουργός πιανόταν στα πράσα να παρακολουθεί τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, τους υπουργούς του, προέδρους κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα είχε εκδιωχθεί από το ίδιο του το κόμμα κακήν κακώς», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης.

«Προφανώς το ΜέΡΑ25 ψηφίζουμε υπέρ της μομφής, της δυσπιστίας της Κυριάκος Μητσοτάκης Α.Ε.. Το ερώτημα, όμως, δεν ήταν απλά αυτό. Πώς μπορεί να υπάρξει μια παλλαϊκή μομφή εναντίον του ολιγαρχικού κατεστημένου το οποίο δημιουργεί Μητσοτάκηδες,  αυτό είναι το ζήτημά μας», είπε και υπογράμμισε: «Δεν αρκεί να φύγει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν υπάρξει μια πάταξη της ολιγαρχικής παρακρατικής εξουσίας, κάτι για το οποίο εμείς καταθέτουμε τη δική μας μομφή, ως ένα μικρό κόμμα, το ΜέΡΑ25, ένα μικρό κομμάτι, όμως, που λέει μεγάλες αλήθειες. Δεν φτάνει να φύγει ο Μητσοτάκης».

«Μομφή στην ολιγαρχία, στις μυστικές της υπηρεσίες, στις ψευτοαγορές που λεηλατούν τον κόσμο και γι' αυτό χρειάζονται οι παρακολουθήσεις για να γίνεται το αλισβερίσι και το παιχνίδι της διανομής των προσόδων που βγαίνουν από το αίμα του ελληνικού λαού», κατέληξε ο Γ. Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα