Πολιτική

«Βαριά σκιά» πάνω από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο η ομιλία Τσίπρα


Εν μέσω φαγωμάρας, εσωκομματικών τριβών και συντροφικών «μαχαιρωμάτων» που προκάλεσε η «βαριά» ήττα στις εκλογές της 21ης Μαϊου, θα συνεδριάσει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο απολογισμός της εκλογικής συντριβής, οι αίτιες του κακού και οι αλλαγές στη στρατηγική που πρέπει να γίνουν με «φόντο» τον δεύτερο γύρο, θα τεθούν επί τάπητος και θα αναλυθούν.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία θα ανοίξει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται φίλια πυρά και υπάρχουν «φωνές» εντός του κόμματος που αμφισβητούν ευθέως τις επιλογές του σε πολιτική τακτική και πρόσωπα που ακολούθησε κατά την τελευταία τετραετία αλλά και κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έχει ήδη μιλήσει για μια οδυνηρό πολιτικό σοκ που προκάλεσε η ήττα και για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ που την προκάλεσαν, αναμένεται να τοποθετηθεί επί όλων των καυτών θεμάτων που απασχολούν το κόμμα, το οποίο είναι ακόμα ζαλισμένο από το ηχηρό ράπισμα που δέχθηκε. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη και σήμερα αναμένεται να δώσει το σύνθημα για ανασύνταξη του κόμματος του κόμματος και τερματισμό της εσωστρέφειας, με φόντο τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ανακάμψει, να ενισχύσει τις δυνάμεις του και να πιστοποιήσει προς όλους-και βεβαίως προς το ΠΑΣΟΚ που έρχεται με… φόρα- ότι συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό εκφραστή της Κεντροαριστεράς και τον πόλο αντιπολίτευσης προς τη Νέα Δημοκρατία.

«Προσωπικά αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη γι' αυτό το αποτέλεσμα αλλά στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο 'αναλαμβάνω την ευθύνη' σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη. Κι αυτό θα κάνω» ανέφερε την Τρίτη ο κ. Τσίπρας ζητώντας παράλληλα συγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα