ΕΥΖην

"Vanderbilt": Στη μικρή οθόνη το βιβλίο του Άντερσον Κούπερ για την άνοδο και την πτώση της δυναστείας


Τη σειρά "Vanderbilt", βασισμένη στο βιβλίο των Άντερσον Κούπερ και Κάθριν Χάου «Vanderbilt: The Rise and Fall of an American Dynasty» αναπτύσσουν η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών UCP και η Littleton Road.

Ο Πάτρικ ΜακΜάνους θα γράψει το σενάριο και θα είναι εκτελεστικός παραγωγή του πρότζεκτ μαζί με τον Άντερσον Κούπερ.

«Είναι τιμή και είμαι ευγνώμων και ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τον Άντερσον σε αυτή τη σαρωτική ιστορία» ανέφερε ο ΜακΜάνους. «Το βιβλίο του διατρέχει στα γρήγορα τετρακόσια χρόνια αμερικανικής ιστορίας με προσοχή και ειλικρίνεια, χωρίς να αποφεύγει ποτέ τα υπερβολικά ανθρώπινα ελαττώματα και τις αδυναμίες της οικογένειας Βάντερμπιλτ. Ανυπομονώ και είμαι τόσο πολύ αγχωμένος για να το κάνω σωστά».

Το βιβλίο του 2021, best seller των New York Times, «Vanderbilt» εξερευνά τη γέννηση μιας Αμερικανικής Δυναστείας από την άφιξη του Jan Aertsen Vanderbilt ως υπηρέτη με συμφωνητικό στην Αμερική, το 1650.

«Η άνοδος και η πτώση της δυναστείας Βάντερπιλτ είναι μια εξαιρετική ιστορία φιλοδοξίας και επιθυμίας» τόνισε ο Κούπερ. «Είναι γεμάτη με αξιοσημείωτους χαρακτήρες - από τον Κορνήλιο Βάντερμπιλτ, ο οποίος συσσώρευσε τη μεγαλύτερη περιουσία ποτέ στην Αμερική, μέχρι τη μητέρα μου, Γκλόρια Βάντερμπιλτ, της οποίας ολόκληρη η ζωή, με όλους τους θριάμβους και τις τραγωδίες της, ήταν σε κοινή θέα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με τη UCP και τον Πατρικ ΜακΜάνους για να βοηθήσω να ζωντανέψουν οι ιστορίες τους» σημείωσε.

Ο Άντερσον Κούπερ είναι Αμερικανός δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής, παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής Anderson Cooper 360°.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα