Κοινωνική Ευθύνη

Β. Ψάλτης (Alpha Bank): Η πρόοδος της κοινωνίας προϋποθέτει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας


Δομές υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κοινωνικά φαρμακεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank «Μαζί, με στόχο την Υγεία», το οποίο συνεχίζει τον δεκαετή κύκλο προσφοράς του στην ελληνική περιφέρεια.

Την ένταξη της ακριτικής περιφέρειας στο Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία», ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους των ωφελούμενων περιοχών, στο Δημαρχείο της Ξάνθης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της Διοίκησης της Τράπεζας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας, πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και θεσμικούς φορείς.

Από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, συντονιστής της συνάντησης ήταν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ενώ συμμετείχαν οι αντιπεριφειάρχες Υγείας Βασίλης Λούρμπας και Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού Αριστείδης Μωυσιάδης, οι δήμαρχοι Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, Μαρωνείας-Σαπών Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης, καθώς επίσης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης τόνισε ότι η πρόοδος της ελληνικής κοινωνίας, όπως την αντιλαμβανόμαστε στην Αlpha Bank, δεν μπορεί να εξαντλείται στα οικονομικά μεγέθη, αντιθέτως προϋποθέτει την ανταπόκριση στις πραγματικές καθημερινές ανάγκες των πολιτών, τη συμβολή στη μείωση γεωγραφικών και κοινωνικών ανισοτήτων και την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, σκοπούς που υπηρετεί πιστά το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» κατά την τελευταία δεκαετία.

«Με ιδιαίτερη χαρά εντάσσουμε στο Πρόγραμμά μας 9 δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δρομολογώντας τη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 6 Κέντρα Υγείας, 6 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε Κοινωνικά Φαρμακεία της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζουμε τον κύκλο προσφοράς του "Μαζί, με στόχο την Υγεία", που από το 2014 έως σήμερα έχει στηρίξει συνολικά 87 δομές στη νησιωτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, καλύπτοντας ελλείψεις σε ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό και ενισχύοντας την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές παροχές υγείας για περισσότερους από 923.000 συμπολίτες μας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια και τους Δήμους για τη συνεργασία τους σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία πιστεύω ότι θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο, τόσο για κάθε Δήμο ξεχωριστά όσο και συνολικά για την κρίσιμη για τη χώρα μας Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», προσέθεσε ο κ. Ψάλτης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης δήλωσε: «Η ένταξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank "Μαζί, με στόχο την Υγεία" έχει ιδιαίτερη αξία για τον τόπο μας. Η συμβολή της Τράπεζας στην κάλυψη σημαντικών υγειονομικών αναγκών, με μηχανήματα και ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείας και γηροκομεία, με στόχο την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων απομακρυσμένων κυρίως περιοχών, είναι άξια συγχαρητηρίων. Η πρωτοβουλία αυτή της Alpha Bank στηρίζει με τον ιδανικότερο τρόπο την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες για όλους και εναρμονίζεται με το σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγειάς "Ένας Πλανήτης, Μια Ανθρωπότητα, Μια Υγεία"».

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Alpha Bank θα στηρίξει 12 δομές και συγκεκριμένα τα Κέντρα Υγείας Δικαιών, Ελευθερούπολης, Κάτω Νευροκοπίου, Σαπών, Σταυρούπολης, τα Γηροκομεία Ξάνθης «Άγιος Παντελεήμων» και «Ο Μέγας Βασίλειος», «Χριστιανικού Συλλόγου» Κομοτηνής, το Ιωακείμειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, το Πολίτειο Γηροκομείο Χρυσουπόλεως «Η Αγία Ανθούσα» και το «Πουλίδειο Γηροκομείο» Καβάλας.

Στην εκδήλωση από την Alpha Bank παρευρέθηκαν οι Γιώργος Ραπανάκης, επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής Ι, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, Γιώργος Τερζής, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, η Ρούλη Χριστοπούλου, επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο Γιώργος Ασλανίδης, υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής Ι, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και η Ελένη Στεργίου, υποδιευθύντρια Marketing και Δημοσίων Σχέσεων.

Φωτογραφία: Ο CEO και μέλη της διοικητικής ομάδας της Alpha Bank πλαισιωμένοι από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (πηγή Alpha Bank)

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες Alpha Bank