Τράπεζες

UBS: Πτώση 52% στα κέρδη το α' τρίμηνο


Πτώση 52% σε σύγκριση με πέρυσι εν μέσω δικαστικής διαμάχης στις ΗΠΑ, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της UBS τα οποία ανήλθαν 1,03 δισ. δολάρια ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο του 2023.

Όπως ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα, η επιβάρυνση αυξήθηκε κατά 665 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο εξωδικαστικού διακανονισμού γύρω από τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια που είχε πουλήσει σε ημικρατικές τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης στην αμερικάνικη στεγαστική αγορά.

Σε επίπεδο εσόδων η τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα 8,75 δισ. δολάρια έναντι 9,38 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν στα 7,2 δισ. δολάρια έναντι 6,6 δισ. δολάρια πέρυσι.

Ο δείκτης κεφαλαίου CET1 δείχνει τη σχέση μεταξύ του κεφαλαίου CET1 μιας τράπεζας και των σταθμισμένων ως προς τον κίνδυνο στοιχείων ενεργητικού της, έφτασε στο 13,9% έναντι 14,1% πριν από ένα χρόνο.

«Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και είμαι ικανοποιημένος που σημειώνουμε πρόοδο προς την επίλυση του κληροδοτημένου ζητήματος που χρονολογείται πριν από 15 χρόνια», ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Ermotti.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής πλούτου στον κόσμο ανέφερε εισροές 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Το εμβληματικό τμήμα διαχείρισης περιουσίας της έλαβε 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά νέα χρήματα, 7 δισεκατομμύρια δολάρια από τα οποία προήλθαν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Πρόκειται για τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα από την ανακοίνωση της εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse ενώ από εκείνη τη στιγμή η μετοχή της έχει ενισχυθεί περισσότερο από 10%. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους αξιωματούχους της UBS η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη στη διαχείριση κεφαλαίων με χαρτοφυλάκιο μεγαλύτερο των 5 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα