Πολιτική

Τζανακόπουλος: Μόνιμα τα μέτρα ελάφρυνσης- Δεν μιλάμε για έκτακτα επιδόματα


«Η εκλογική μάχη της Κυριακής, είναι μια δύσκολη μάχη, ένα πραγματικό ντέρμπι, το οποίο έχει ουσιαστικά πολιτικά διακυβεύματα» τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Σε αυτή την μάχη κρίνονται πολλά. Κυρίως κρίνεται το εάν θα υπάρξει μια ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτά τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και σε ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο έχει ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των αδικιών», σημείωσε.

«Κρίνεται» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος, «στο εάν οι Έλληνες πολίτες θα υποστηρίξουν ένα στρατηγικό σχέδιο στήριξης των πολλών, εάν θα υπερασπισθούν όσα κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με την έξοδο από τα μνημόνια με τα θετικά μέτρα και τον επεκτατικό προϋπολογισμό και τη δυνατότητα που έχουμε σήμερα να αποκαθιστούμε αδικίες που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη οκταετία ή εάν θα επιλέξουν, μία πολιτική δύναμη όπως η ΝΔ, η οποία δεν κρύβει ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο ονομάζω, σχέδιο κοινωνικής ισοπέδωσης.

Η ΝΔ δεν το κάνει αυτό επειδή είναι "κακή" αλλά επειδή έχει μια συγκεκριμένη πολιτική και κοινωνική τοποθέτηση. Θεωρεί, ότι πρέπει να συντριβεί η εργασία, να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες, να κατεδαφισθεί το κοινωνικό κράτος, διότι κατά τη γνώμη τους, αυτός είναι ένας τρόπος για να μπορέσει η χώρα να ενισχύσει τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Είναι μια παλιά νεοφιλελεύθερη ιδέα, την έχει υποστηρίξει η Θάτσερ, ο Ρήγκαν, οι ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ και θέλουν να την επαναφέρουν, γυρίζοντας τη χώρα πίσω στα χρόνια όπου καθόριζε τις πολιτικές προτεραιότητες το ΔΝΤ.