Ελλάδα

Τζανακόπουλος: Η ζωή στην Κω επιστρέφει στην κανονικότητα


Την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης μετά τον σεισμό στην Κώ, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως η ζωή επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα, καθώς δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε στη Λέσβο.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης, από τις 4 το πρωί, τρεις υπουργοί ήταν στο νησί της Κω.

Το θέμα στο οποίο εστιάζονται οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή, είναι στην αποκατάσταση της πρόσβασης από θαλάσσης, αφού το λιμάνι έχει υποστεί ζημιές. Τέσσερις ειδικοί μεταβαίνουν για το σκοπό αυτό στο νησί και αν κρίνουν ότι οι ζημιές δεν είναι άμεσα επιδιορθώσιμες, τότε υπάρχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Γενικά μιλώντας πάντως, οι λιμενικές υποδομές άντεξαν.

Ισχυρό πλήγμα από τον εγκέλαδο δέχθηκαν δύο εκκλησίες και το τζαμί του νησιού, είπε ακόμη, ενώ πέντε άνθρωποι μεταφέρονται αεροπορικώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στους οποίους και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση».

«Σιγά σιγά η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος. Και, παρότι ο σεισμός ήταν μεγάλος, η κατάσταση δεν έχει σχέση με την Βρίσα, αφού στην Κω οι επιπτώσεις είναι πολύ μικρότερες.

Για την έξοδο στις αγορές, μετά την απόφαση του ΔΝΤ και τις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει η Standard & Poors, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Η απόφαση για έξοδο στις αγορές υπακούει στο στρατηγικό σχεδιασμό για την οριστική πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο του 2018, τόνισε. Σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις των αγορών είναι θετικές.

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις