Ελλάδα

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχουν σενάρια ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών


Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, διαψεύδοντας τα σενάρια περί νέων ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών.

«Τα σενάρια για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπάρχουν μόνο στη φαντασία δημοσιογράφων που για δικούς τους λόγους κινδυνολογούν. Όσα είπε ο κ. Δραγασάκης στο πλαίσιο πολιτικού διαλόγου εντός κοινοβουλίου διαστρεβλώθηκαν για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.  

Ο κ. Δραγασάκης απλώς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η καταπολέμηση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι κοινωνικό ζήτημα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ News 24/7.

«Υπάρχει συμφωνία με τους πιστωτές -συνέχισε- για τον ρυθμό με τον οποίο πρέπει να μειώνονται τα κόκκινα δάνεια.  Πολλές φορές οι τράπεζες υπερβαίνουν το στόχο.  Αυτό το οποίο συζητείται είναι το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, οι συγκεκριμένες διατάξεις του οποίου, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, εκπνέουν στις 28 Φλεβάρη και θα πρέπει να αντικατασταθούν.  

Δεν υπάρχουν μονομερείς κινήσεις, υπάρχει διάλογος και συνεννόηση, τα υπόλοιπα είναι τερατολογίες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.