Πολιτική

Tweet Δραγασάκη για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν προετοιμασμένος να κυβερνήσει


Παρέμβαση μέσω twitter, σχετικά με τον βαθμό προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάληψη της διακυβέρνησης πριν από το 2015, εκδηλώθηκε απόψε από τον πρώην αντιπρόεδρο της  κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι είχε γίνει σοβαρή προετοιμασία, προσθέτοντας ότι «πάντα υπάρχουν θέματα & καταστάσεις πέρα από την όποια προετοιμασία», ενώ τονίζει ότι είχε δίκιο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην προσέγγιση του θέματος.

Το tweet του Γ. Δραγασάκη είναι το ακόλουθο:

«Επειδή διάφοροι σπεύδουν, κακεντρεχώς, να εκμεταλλευθούν οτιδήποτε: Και σοβαρή προετοιμασία είχαμε κάνει & πάντα υπάρχουν θέματα & καταστάσεις πέρα από την όποια προετοιμασία. Ο Νίκος Βούτσης είχε δίκιο για όσους αναζητούν την ουσία & όχι την ατάκα».

Νωρίτερα, ο Νίκος Βούτσης μετά τον δημοσιογραφικό θόρυβο είχε προβεί στην παρακάτω διευκρινιστική δήλωση:

«Μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινήσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα. Μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό σοβαρό ενδεχόμενο από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό.
Η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο».