Οικονομία

ΤτΕ: Πρόκληση για την Ελλάδα η ανάπτυξη άνω του 2%


"Η κύρια πρόκληση για την Ελλάδα είναι να επιτύχει ποσοστά ανάπτυξης υψηλότερα του 2% την επόμενη δεκαετία", υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Μουρμούρας, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση της διακομματικής επιτροπής του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μουρμούρας τόνισε πως η βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και ιδιαίτερα των χαμηλότερων συντελεστών φορολογίας επιχειρήσεων, συμπληρώνοντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο «θα στείλει ένα μήνυμα στην διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι η Ελλάδα σημαίνει επιχειρήσεις προσελκύοντας έτσι άμεσες ξένες επενδύσεις οι οποίες σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία είναι «μετασχηματισμένη», με τον κίνδυνο για τη χώρα να έχει μειωθεί δραματικά, αφού οι αποτιμήσεις στο Χρηματιστήριο είναι χαμηλές, το κόστος εργασίας ανά μονάδα μειώθηκε και πραγματοποιήθηκαν σοβαρές μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις κ.λπ.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας. Η χώρα κάνει σταθερά θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της επιστροφής στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», κατέληξε ο υποδιοικητής της ΤτΕ.