Οικονομία

Τσούνης: Οικονομικό θαύμα η αναγέννηση των ελληνικών ναυπηγείων


Η Ελλάδα είναι βασικός εταίρος των ΗΠΑ με μια δυνατή οικονομία και ευκαιρίες σε όλο το φάσμα της ναυτιλιακής και ναυπηγικής - ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, τόνισε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, κ. Τζορτζ Τσούνης κατά την τοποθέτησή του στο 1ο Συνέδριο της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ) με τίτλο "Ελληνικά Ναυπηγεία - Ξυπνώντας τον Κοιμώμενο Γίγαντα" που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.

Ο κ. Τσούνης έκανε λόγο για μια παραδοσιακά δυναμική βιομηχανία στην Ελλάδα και τόνισε πως το 9% του παγκόσμιου ΑΕΠ προέρχεται από τη ναυτιλία και η Ελλάδα των 10 εκατ. κατοίκων έχει τεράστιο μερίδιο για τα δεδομένα του πληθυσμού της. “Το ότι φέρνουμε πίσω στη ζωή τα ναυπηγεία και οι επενδύσεις στα λιμάνια που δημιουργούν ευκαιρίες για ανάπτυξη αλλά και ποιοτικές θέσεις εργασίας είναι μια τεράστια ευκαιρία”, τόνισε.

“Αν έχεις μια δυνατή οικονομία, σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις τα πάντα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνει σε αναπτυξιακή τροχιά η ελληνική οικονομία, να δυναμώνει συνεχώς”, τόνισε ο κ. Τσούνης και πρόσθεσε ειδικά για τα ναυπηγεία πως “πρόκειται για ένα θαύμα” όπως ένα οικονομικό θαύμα αποτελεί και η Ελλάδα.

“Το θαύμα της της αναγέννησης των ναυπηγείων δεν έχει προηγούμενο. Αυτή η παραδοσιακή βιοχημανια θα παρεχει 2 δισ. στο εγχώριο ΑΕΠ, είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα Δίνει ώθηση επίσης στην αμυντική βιομηχανία και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”

“Η Ελλάδα δείχνει ότι είναι ηγέτιδα δύναμη και ένας πολύτιμος σύμμαχος”, συνέχισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρας και συμπλήρωσε πως “είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την Ελλάδα συνεργάτη μας, για να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό οικοσύστημα. Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, όταν το λέω αυτό για την Ελλάδα, το πιστεύω. Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ να συνεχίζει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές εταιρείες”.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα