Την αντίθεση του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στον realfm 97,8, τόνισε: "Εμείς, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε κάνει μία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουμε στην ΚΟ και εάν υπήρχε ένα νομοσχέδιο ή μία πολιτική τόσο έξω από τις αρχές μας, εκείνο που θα είχα κάνει εγώ προσωπικά και το έχω δηλώσει επανειλημμένα θα είχα καταθέσει την έδρα μου. Αλλά στην περίπτωση αυτή δεν είναι το ίδιο γιατί εμείς ανήκουμε στην ΚΟ, έχουμε κάνει αυτή τη συμφωνία, ενώ αντίθετα ο κ. Καμμένος είναι ένα άλλο κόμμα. Είναι ένα κόμμα το οποίο έχει συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, εξυγίανσης της οικονομίας και πάταξη της διαπλοκής. Είναι μία συγκεκριμένη συμφωνία που έχει γίνει στη Βουλή και είναι ένας συνασπισμός κομμάτων, δεν είμαστε ίδια περίπτωση".
Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι: "Ο κ. Καμμένος δεν λέει ότι η συμφωνία είναι κακή. Ο κ. Καμμένος διαφωνεί με τον όρο 'Μακεδονία' στη συμφωνία. Διαφωνεί δηλαδή με αυτό το οποίο είναι η εθνική πολιτική της Ελλάδας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η συμφωνία κατά τη γνώμη μου, εάν συγκρίνουμε με τη σημερινή κατάσταση, είναι πάρα πολύ καλή. Σήμερα το όνομα της χώρας είναι μακεδονική παντού και χωρίς διευκρίνηση ότι είναι σλαβική γλώσσα, η ιθαγένεια της χώρας είναι Μακεδόνας σκέτο".
Σχετικά με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο κ. Τσιρώνης ανέφερε μεταξύ άλλων "αυτό το πράγμα ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί σε κόμματα που συνεργάζονται. Η συμφωνία για την κυβέρνηση ήταν να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να εξυγιάνουμε την οικονομία. Πράγματι δεν περιλαμβανόταν μία συμφωνία με τη FYROM όταν δημιουργήθηκε αυτή η κυβέρνηση, δεν ήταν στις προγραμματικές της δεσμεύσεις και ούτε κανένας ονειρευόταν ότι θα ερχόταν μία τόσο καλή συμφωνία για την Ελλάδα", προσθέτοντας πως "ας υποθέσουμε ότι ο κ. Καμμένος ότι δεν θα θέλει αυτή τη συμφωνία και ότι για αυτό τον λόγο δεν την περιλαμβάνει στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Εγώ εκεί λέω ότι σε μία τέτοια εθνική υπόθεση πρέπει να ψηφίσουμε όλοι οι βουλευτές κατά συνείδηση. Να σπάσουν οι κομματικές γραμμές, εγώ θα ξεχάσω ότι ανήκω στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ".
Ο κ. Τσιρώνης είπε πως θεωρεί αδιανόητη την έννοια του δημοψηφίσματος, ενώ ερωτηθείς εάν θα έβλεπε θετικά την πρόταση για 180 βουλευτές απάντησε αρνητικά λέγοντας μεταξύ άλλων: "δεν νομίζω ότι χρειάζονται οι 180... Οι άλλοι αλλάζουν το Σύνταγμα τους, ονομασίες, τα σύμβολα τους, τα διαβατήρια τους. Αυτά όλα είναι συνταγματικές αλλαγές για εκείνους, εμείς τι θα ψηφίσουμε; Εμείς θα ψηφίσουμε το εάν θα άρουμε την επιφύλαξη μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Νας σας θυμίσω ότι έχουμε άρει την επιφύλαξη μας στον ΝΑΤΟ και στην ΕΕ από το 1995 με την ενδιάμεση... Στη Βουλή θα έρθει ότι θα αποδεχτούμε το Σύνταγμα που οι άλλοι άλλαξαν".
"Υπάρχει μία μικρή μειοψηφία στην Ελλάδα, στην οποία ανήκει ο κ. Καμμένος και άλλοι πολιτικοί, που δεν δέχονται καθόλου τον όρο 'Μακεδονία'. Είναι τεράστια η διαφορά. Υποτίθεται η ΝΔ ή το ΚΙΝΑΛ δεχόντουσαν τον όρο σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία πριν έρθει η συμφωνία. Αυτά έλεγαν στη Βουλή, αυτά έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, άρα εδώ μιλάμε για καιροσκοπισμό, εγώ τον καιροσκοπισμό κατηγορώ. Το να μη θέλει καθόλου το όνομα Μακεδονία κάποιος, αυτό θα το σεβόμουν παρόλο που διαφωνώ ριζικά και το θεωρώ και ανιστόρητο" κατέληξε.